Gazdaság

Rezsibónuszt fizet dolgozóinak egy kaposvári cég

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 9. 21:40

Az első nyolchavi eredmény teszi lehetővé, hogy segítsenek az elszálló árak miatt nehéz helyzetbe kerülő munkavállalókon.

Összesen százmillió forintnyi rezsibónuszt fizet ki munkavállalóinak a Kaposvári Villamossági Gyár Kft. – írja a Sonline. A cég igazgatója azt mondta, segíteni akarnak a dolgozókon, akik a fizetésük döntő részét élelmiszerre és rezsire költik. Az egyszeri rezsibónuszról szóló döntés nagyjából öt perc alatt született meg, a cég első nyolc havi eredménye teszi lehetővé a juttatást – árulta el Szalai Gyula.

A betanított munkások bruttó 200 ezer forintot, a szakmunkások bruttó 260 ezer forintot, a többi alkalmazott bruttó 300 ezer forintot kap. A rezsibónuszt november második felében fizetik ki.

A társaság közel 340 dolgozót foglalkoztat. Az év elején átlagosan 19,5 százalékkal emeltek bért, az infláció miatt júliustól további nyolc százalékos béremelést adtak a dolgozóknak. Az ügyvezető abban bízik, hogy a juttatás erősíti a dolgozók lojalitását. Decemberben nem fizetnek külön jutalmat, de elképzelhető, hogy tartósélelmiszer-csomagot adnak majd a dolgozóknak. Jövőre nagyjából inflációkövető, 12-13 százalékos béremelésre látnak lehetőséget.

Nyitókép: iStock / Getty Images Plus

#Gazdaság#kaposvár#rezsi#fizetés#juttatás

Címlapról ajánljuk