Gazdaság

Még nem kapták meg a kis benzinkutak a kormány által ígért támogatást, tömeges állásvesztéstől tartanak

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 28. 16:02

Eközben a benzin iránti kereslet a nyári szabadságok végével csökken, a forgalom az amúgy a budapesti kutakra koncentrálódik.

A Független Benzinkutak Szövetségének elnöke szerint eddig egy forintot sem láttak abból a 18,5 milliárdból, amit a kormány néhány napja a kis benzinkutak megsegítésére különített el.

Egri Gábor az ATV-nek azt nyilatkozta: az árstop mellett akadnak más nehézségek is. Elmondta: mind a gáz, mind az áram ára olyan mértékben növekedett meg a benzinkutak, illetve a KKV-szektor számára, hogy nagyon sok ember veszítheti el nagyon rövid időn belül a munkahelyét.

Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője pedig arról beszélt, hogy a kereslet a benzin esetében csökkent a nyári szabadságok végéhez közeledve. A forgalom egy része a fővárosi kutakra tér vissza, amik üzemanyaghiánnyal küzdenek.

Elmondta:

Az elmúlt napokban azt a tájékoztatást kapták a magánbenzinkutak a Moltól, hogy tovább csökkentik a számukra adható üzemanyag mennyiségét, a korábbi 50 százalékos kiszolgálást a benzin esetében 35 százalékra mérséklik.

Nyitókép: Faludi Imre / MTVA / MTI

#Gazdaság#benzinkút#támogatás#árstop#kormány#ígéret#egri gábor#benzinár#benzinhiány#üzemanyagár

Címlapról ajánljuk