Gazdaság

A Mol a sajtóval egy időben tudta meg, hogy letartóztatták a tulajdonába tartozó INA vezetőit

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 28. 19:03

Tájékozódnak az ügyben. 

„A Mol a sajtóval egy időben értesült a horvátországi letartóztatásokról, tájékozódunk az ügyben, de folyamatban lévő rendőrségi eljárásokat nem kommentálunk” – válaszolta az RTL Híradó kérdésére a Mol sajtóosztálya.

Szombaton az Index írta meg, hogy az INA több vezetőjét is őrizetbe vették, akik a gyanú szerint 100 millió kuna (kb. 5,5 milliárd forint) kárt okoztak. Egyes hírek szerint a teljes kár ennek a többszörösét is elérheti. A Mol jelenleg 49,08 százalékos részesedéssel rendelkezik a horvát olajvállalatban.

Az RTL Híradó azt szerette volna megtudni a Mol-tól:

  • Mint az INA irányítási jogokat gyakorló tulajdonosa, hogyan kommentálja a cég a hírt? 
  • Mekkora a kár? 
  • Hogyan kerülhették el az ügyletek a cégvezetés figyelmét? 
  • A történtek miatt szükség lesz vezetőváltásokra?

A meg nem erősített információk szerint a vállalat – amelyben a Molnak irányítási joga van – igazgatója nyomott áron gázt vásárolt, majd ugyanazt a gázt drágábban külföldön értékesítette. A hasznot ezután társaival zsebre tették. Állítólag Damir Škugor, a kereskedelmi Szolgálat igazgatója és ügyvédje is a letartóztatottak között van.

Az INA közleményében korábban úgy reagált, hogy „nem áll módunkban nyilatkozni a folyamatban lévő rendőrségi nyomozásokról. Az üggyel kapcsolatosan teljes mértékben együttműködünk a hatóságokkal a tényfeltárás érdekében.”

Nyitókép: Róka László / MTVA

#Gazdaság#mol#ina#horvátország#letartóztatás#nyomozás

Címlapról ajánljuk