Gazdaság

Részleges vasárnapi boltzárat akar az egyik szakszervezet

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 24. 9:01

Szerintük a rezsiválság és a munkaerőhiány is ebbe az irányba mutat.

„Az elszabadult áram- és gázárak miatt ma már a teljes vasárnapi boltzár is indokolt lenne, de maradunk az eredeti célkitűzésnél, hogy a hét hetedik napján délben húzzák le a rolót az áruházak” – mondta a VG-nek Karsai Zoltán, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnöke.

Hozzátette: a rezsiválság miatt az őszi–téli időszakhoz közeledve hangsúlyos elem, mekkora költségcsökkentő lehetőség egy kereskedelmi vállalkozásnak, ha hetente fél nappal kevesebbet kell hűteni-fűteni egy áruházat, vagy egyáltalán világítani. Mivel a kereskedelem továbbra is az egyik leginkább munkaerőhiánnyal sújtott ágazat, a vasárnap déli boltzár más megvilágításba helyezheti a munkaszervezést.

A lap szerint eddig több ezren töltötték ki a szakszervezet online kérdőívét (Mi pihennénk vasárnap délután. Velünk tartasz?), 

szeptembertől azonban a KASZ 600 tisztségviselője papíralapon is folytatja az aláírásgyűjtést a kereskedelmi egységeknél. 

Ha az év végéig célt érnének, és január 1-jétől életbe tudnák léptetni az új rendszert, azzal elégedettek lennének, mondta Karsai Zoltán.

Nyitókép: Róka László / MTVA / MTI

#Gazdaság#rezsicsökkentés#rezsiemelés#kereskedelem#vasárnapi boltzár

Címlapról ajánljuk