Gazdaság

Elhúzódhat a brüsszeli eljárás, így a Facebook egy darabig biztosan nem vonul ki Európából

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 11. 12:49

Az ír adatvédelmi aggályokkal kapcsolatban több kifogást is megfogalmazott az Európai Unió, első körben ezeket kell tisztázni, de már önmagában ez is hónapokig tart.

Az európai hatóságok átnézték azt az ír döntést, amely adatvédelmi okok miatt megtiltaná a Facebooknak, hogy az Egyesült Államokba továbbítsa a felhasználók adatait, és amelynek hatására a közösségi oldalt működtető Meta azzal fenyegetőzött, hogy kivonul Európából. Brüsszel több kifogást is megfogalmazott az ítélettel (akkor még csak tervezet formában létező változatával) kapcsolatban, így Dublinnak most ezekre kell válaszolnia és megoldást találnia – írta a Politico hírlevele alapján a hvg.hu

Ez a procedúra még hónapokig eltarthat, ráadásul utána még ki kell alakítani a végleges álláspontot is, így a Facebook egyelőre biztosan nem vonul ki Európából.

Sokan egyébként csak fenyegetésként értékelték a Meta kivonulásról szóló kijelentéseit, a Facebook és az Instagram európai működése ugyanis jelentős bevételi forrást jelent az amerikai cégnek. 

Nyitókép: Andrej Cukic/MTI/EPA

#Gazdaság#facebook#meta#európai unió#brüsszel#adatvédelem

Címlapról ajánljuk