Gazdaság

A McDonald’s újra kinyitja éttermeit Ukrajnában

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 11. 18:37

A gyorsétteremlánc több mint száz éttermét zárta be a háború kezdetén, dolgozói azóta is kapják a fizetésüket. 

A McDonald’s bejelentette csütörtökön, hogy újra kinyitja a háború kezdetekor bezárt éttermei egy részét Ukrajnában. A gyorsétteremlánc közlése szerint a következő hónapokban fokozatosan kezdik el újra nyitni éttermeiket Kijevben, valamint Ukrajna nyugati részein. Erről a cég nemzetközi piacokért felelős alelnöke, Paul Pomroy számolt be a dolgozóknak küldött üzenetben, amit később nyilvánosságra hoztak.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan hány étterem nyit ki, és az sem, hogy pontosan melyikek. Ukrajnában több mint száz McDonald’s étterem volt a háború kezdetekor, amit mind bezártak, miután Oroszország lerohanta Ukrajnát. A cég több mint tízezer alkalmazottja az azóta eltelt időben is kapta a fizetését.

Pomroy közlése szerint a döntést azután hozták meg, hogy dolgozóik közölték, nagyon szeretnék, ha újra munkába állhatnának, és az éttermeket újranyitnák „azokon a területeken, ahol ezt biztonságosan és felelősségteljesen meg lehet tenni”. A cég közölte, hogy már felvették a kapcsolatot a beszállítókkal az újranyitással kapcsolatban.

Nyitókép: Egy bezárt McDonald’s étterem Kijevben, 11 nappal az orosz-ukrán háború kezdete után. Fotó: Erin Trieb/Bloomberg via Getty Images

 

#Gazdaság#mcdonald's#ukrajna#étterem#újranyitás

Címlapról ajánljuk