Rendkívüli helyzetet hirdetett Magyarországon a Shell, ideiglenesen bezárnak öt benzinkutatA kereslet az egekben, az alapanyag kevés és munkaerőhiánnyal is küzdenek.
Gazdaság

Rendkívüli helyzetet hirdetett Magyarországon a Shell, ideiglenesen bezárnak öt benzinkutat

rtl.hurtl.hu

2022. július 28. 16:17

A kereslet az egekben, az alapanyag kevés és munkaerőhiánnyal is küzdenek.

Öt magyarországi benzinkútjának ideiglenes bezárását jelentette be csütörtökön a Shell. A társaság azt írja, hogy a hazai kereslet történelmi magasságokba emelkedett, ugyanakkor az üzemanyagpiacon az utóbbi évekhez képest számottevően kevesebb mennyiségű alapanyag áll rendelkezésre.

Az optimálisabb hálózati működésre és a hatékonyabb munkaerő-gazdálkodásra hivatkozva augusztus elsejétől időszakosan szüneteltetik töltőállomásaik működtetését Budapesten a VIII. kerületben, a Kálvária téren, a XI. kerületben a Hetényi utca 3. szám alatt, Székesfehérváron a Balatoni úton és Pápán a Celli utca 6. szám alatt. Dabason, a Pesti úti benzinkúton már július 29-től üzemszünetet tartanak.

Az intézkedés a társaság közlése szerint segít a munkaerőhiánnyal küzdő kúthálózatnak, mert az újranyitásig a munkatársak más töltőállomásokon fognak dolgozni.

Két benzinkútjukat - Mosonmagyaróváron a Gabonarakpart 6. szám alatt és Debrecenben a Balmazújvárosi út 5. szám alatt – átalakítják az idén februárban nyitott mosonmagyaróvári kamionos állomás mintájára, itt csak euroShell kártyával rendelkező ügyfeleik tankolhatnak majd.

Az RTL Híradónak a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke azt mondta, hogy az egész közép-európai térségben akadozik az ellátás, elképzelhető, hogy további korlátozásokat vezetnek be a benzinkutakon.

Nyitókép (illusztráció): MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

#Gazdaság#benzinhiány#üzemanyag#shell#benzinkút#bezárás

Címlapról ajánljuk