Gazdaság

Wolt: Nem maradhatnak katások a futárok

rtl.hurtl.hu

2022. július 26. 20:52

Nincs kiskapu.

„A katás adózási forma megváltoztatása két héttel ezelőtt váratlanul ért minket is, a határidők rövidsége miatt pedig korlátozottá vált, hogy milyen lehetséges megoldásokat kínálhatunk a velünk együttműködő futár partnereink számára szeptember elsejétől. Alaposan megvizsgálva a helyzetet, kikérve szakemberek véleményét, minden ellenkező híreszteléssel szemben arra jutottunk, hogy

a katás adózási formában nem lesz lehetőség a továbbiakban a velünk való együttműködésre”

– írta a Forbes.hu megkeresésére Tajta Ákos, a Wolt regionális ügyvezető igazgatója a kataszabályozás szigorításával, illetve azzal kapcsolatban, hogy a katás egyéni vállalkozóként nekik számlázó futárok miképp folytathatják náluk heteken belül a munkát.

Tajta Ákos szerint futár partnereik közül a legtöbbnek várhatóan átalányadózásra kell majd áttérnie, ami több adminisztrációval jár. Az ügyvezető igazgató arról is beszélt, hogy lesznek olyanok, akiknek „lényegesen kedvezőtlenebb lesz a helyzetük, de olyanok is, akik még jobban is járhatnak”.

A Forbes.hu emlékeztet, hogy amióta elindultak a katatörvény elleni tiltakozások, a fővárosi tüntetések egyik leggyakoribb szereplői lettek a Wolt- és Foodpanda-táskás futárok. Nem véletlenül, hiszen mint sok százezreket, úgy a módosítás az ételfutárokat is érinti, akik katás egyéni vállalkozóként dolgoznak és így számláznak közvetlenül az említett cégeknek. Voltak is olyan tiltakozások, amiket a Futárok a katáért nevű csoportosulás szervezett, a legutóbbi hétfő este Jobbágyfelkelés! címmel.

Nyitókép: Jeremy Moeller/Getty Images

#Gazdaság#kata#katatörvény#wolt#futárok#tüntetés#adózás

Címlapról ajánljuk