Gazdaság

Rogán barátjának érdekeltségénél landolt a nagy értékű ingatlan, amelyet nemrég adott el a Belváros

rtl.hurtl.hu

2022. július 26. 8:36

A Bástya utcai épületet eredetileg csaknem 183 millió forintért adta el a fideszes Szentgyörgyvölgyi Péter vezette önkormányzat. A ház az 1900-as évek elején bordélyházként működött.

Néhány hónappal azután, hogy tavaly decemberben eladta az V. kerületi önkormányzat az igen értékes, Bástya utca 18. szám alatti ingatlant, az épület Rogán Antal volt polgármester grúz barátjának az érdekeltségébe került – írta a 24.hu

A ház vevője akkor még a Safe-Gate Kft. és a PSM Technology Zrt. volt., a cégnyilvántartás szerint Shabtai Michaeli idén nyáron jelent meg az előbbi cégben. A grúz üzletember neve onnan lehet ismerős, hogy tavaly szállt be Milkovics Pál mellé a 168 Órát kiadó cégbe, ezen túl ma már nemcsak a Pesti Hírlap, de a Jazzy és a Klasszik Rádió is az érdekeltségébe tartozik. 

Az ingatlant eredetileg csaknem 183 millió forintért adta el a fideszes Szentgyörgyvölgyi Péter vezette önkormányzat, 

a terület értéke azonban még nagyobb lehet, ha az épületet ledózerolják és újat húznak fel a helyére.

Július 14-én bontási engedélyért folyamodtak Budapest Főváros Kormányhivatalához, ám annak egyelőre nincs nyoma, hogy az erről szóló határozat meg is született – bár az Index hétfőn már erről írt

A ház az 1900-as évek elején bordélyházként működött, ahol Csáth Géza és Kosztolányi Dezső apja, Kosztolányi Árpád is megfordult.

Nyitókép: Róka László/MTVA

#Gazdaság#rogán antal#shabtai michaeli#ingatlan#v. kerület#szentgyörgyvölgyi péter

Címlapról ajánljuk