Gazdaság

Palkovics László nem érti, miért ispánoznak-jobbágyoznak a futárok a találkozójuk után

rtl.hurtl.hu

2022. július 22. 15:17

Szerinte értelmes megbeszélést folytattak, de a katatörvény módosítását a parlament már elfogadta.

Az ispán úr közelébe engedte a jobbágyait, majd elhajtotta őket, hogy tudják, hol a helyük

így értékelték a kata szigorítása ellen tiltakozó futárok a Palkovics László technológiai és ipari miniszterrel folytatott tárgyalást. Szerintük a miniszter egyik követelésük teljesítésére sem volt nyitott, ezért jövő hétfőre újabb tüntetést szerveznek.

Palkovics László az RTL Híradónak nem nyilatkozott, az ATV-nek igen. Ő azt mondta, értelmes egyeztetést folytattak Kolesár András futárral, akivel egyébként véletlenül találkoztak a budai Várba hétfőn este meghirdetett tüntetés alatt, egy étterem teraszán. A miniszter elmondta, hogy a csütörtöki egyeztetésen az asztal egyik oldalán ő mint munkaerőpiacért felelős miniszter ült, vele volt kabinetfőnöke, a foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár és a tárca kommunikációs igazgatója is, a másik oldalon pedig „értelmes munkavállalók ültek”, Kolesár András és kísérői. Közel fél órán át tartott a megbeszélés.

Érthetetlen ezek után az ispánozás-jobbágyozás

– jelentette ki Palkovics László, aki szerint a találkozón a futárok minden pontjára válaszoltak. Hangsúlyozta, hogy a futárokat nem „adócsalózták” le, ugyanakkor azt is kijelentette, hogy a törvénymódosítást a parlament már elfogadta, és „amikor a szomszédban háború van, a költségvetés helyzetére tekintettel kell lenni”.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

#Gazdaság#palkovics lászló#futár#kata#katatörvény#ispán#jobbágy#tiltakozás

Címlapról ajánljuk