Belföld

A tüntető Momentumosok egy étterem teraszán lepték meg a vacsorázó Palkovics Lászlót

rtl.hurtl.hu

2022. július 18. 22:01

Egy futárt is magukkal vittek, aki elmondta a miniszternek, hogy a fizetése kevesebb a politikusok lakhatási támogatásánál.

A 24.hu szerint a Momentum felhívására két tucatnyian gyűltek össze tiltakozni a budai Várban azután, hogy Novák Katalin köztársasági elnök hétfőn este aláírta a katatörvényt.

A tüntetés egyik legérdekesebb jelenete egy vendéglő teraszán történt, ahol Palkovics László technológiai és ipari miniszter vacsorázott. A 444 azt írja, hogy a miniszter jelenlétéről szóltak a Momentum elnökének, Gelencsér Ferencnek, aki egy tiltakozó futárral ment át az étteremhez, hogy beszélgessenek Palkovics Lászlóval.

A Momentum elnökségi tagja, Kele János egy videót is megosztott a találkozásról. Gelencsér Ferenc a minisztert arra kéri, hogy magyarázza el a futárnak, miért jó a kata szabályainak módosítása, Palkovics László szerint azonban ezt már sokszor elmagyarázták.

Mi nem kapunk 450 ezer forintos lakhatási támogatást, tudja, nekem a fizetésem nincs annyi

– mondta a futár a miniszternek. Palkovics László nem szerette volna, hogy a vacsorázókat zavarják az étteremben, és azt ajánlotta, hogy menjenek be hozzá a minisztériumba megbeszélni a dolgot – végül kamera előtt kezet ráztak arra, hogy a találkozóra valóban sor is fog kerülni.

#Belföld#momentum#tüntetés#palkovics lászló#kata#katatörvény

Címlapról ajánljuk