A rezsicsökkentés részleges eltörlésének bejelentése óta majdnem ötszörösére nőtt a napelemek iránti keresletA szakértő szerint ilyen rezsi mellett most méginkább megéri a napalem-beruházás.
Gazdaság

A rezsicsökkentés részleges eltörlésének bejelentése óta majdnem ötszörösére nőtt a napelemek iránti kereslet

Dévai LászlóDévai László

2022. július 22. 11:30

A szakértő szerint ilyen rezsi mellett most méginkább megéri a napalem-beruházás.

Szolnoki Ádám, a Manap iparági egyesület elnöke a Portfoliónak elmondta, hogy hirtelen megugrott a háztartási méretű napelemek iránti érdeklődés, köszönhetően a rezsicsökkentés-csökkentésnek.

Szolnoki szerint a három-ötszörösére emelkedett az érdeklődők száma.

A telepítést végző cégeknek is árat kellett emelniuk az elmúlt időszakban, de még így is megéri a beruházás a növekvő rezsiárak miatt. A szakértő szerint a hirtelen jött érdeklődés miatt hosszabb idő lesz, mire minden érdeklődő napelemhez jut, de a cégek képesek kiszolgálni a megnövekedett igényeket. 

A Technológiai és Ipari Minisztérium nemrég azt közölte, hogy a hazai naperőművek termelési csúcsot értek el múlt héten, a teljes magyarországi villamosenergia-felhasználás közel 37 százalékát a nagy naperőművek fedezték. A minisztérium szerint a jelenlegi energia-vészhelyzetben fértékelődik az alternatív energiaforrások szerepe.

Nyitókép: illusztráció / Getty Images

#Gazdaság#napelem#rezsi#beruházás#energia-vészhelyzet

Címlapról ajánljuk