Gazdaság

Több termékre is mennyiségi korlátozást vezetett be a Lidl

rtl.hurtl.hu

2022. június 29. 12:29

Nem csak árstopos termékekre.

A Telexet olvasók keresték meg azzal, hogy egyes termékekből nem tudták a szokásos mennyiséget beszerezni a Lidl-ben. Egyik olvasójuk négy csomag vécépapírt szeretett volna venni egy Lidl boltban, azonban azt tapasztalta, hogy egy vásárló csak három papírterméket vehetett egyszerre. Egy másik olvasó arról számolt be, hogy az eddigi egy karton, vagyis 12 liter helyett legfeljebb 6 liter 2.8 százalékos UHT tejet lehet venni egyszerre.

A lap megkereste a Lidl-t, amely válaszában arról írt, hogy áruházaikban jellemzően az árstoppal érintett árucsoportok esetében vezettek be mennyiségi korlátozást. A vállalat mindent megtesz annak érdekében, hogy az áruellátás folyamatosan biztosított legyen, ugyanakkor az utóbbi hónapokban az tapasztalható, hogy többszörös az érdeklődés az árstoppal érintetett termékek iránt, tették hozzá.

Bár sok esetben jelentősen nagyobb mennyiségű termék rendelkezésre állásáról gondoskodunk a megnövekedett kereslet okán van, hogy ez is kevésnek bizonyul

– fogalmazott a társaság, amely hozzátette: „Ezen felül az ellátási láncban adódó problémák miatt egyes papír termékekre (pl.: WC papír, papír zsebkendő), valamint néhány konzervre (pl. őszibarack, csemege uborka) vezettünk be mennyiségi korlátozást annak érdekében, hogy vásárlóinkat folyamatosan ki tudjuk szolgálni.”

Nyitókép: Róka László / MTVA / MTI

#Gazdaság#lidl#árstop#mennyiségi korlátozás

Címlapról ajánljuk