Gazdaság

Indul a magyar dinnye szezonja a diszkontokban

rtl.hurtl.hu

2022. június 29. 20:43

Napokon belül átveszik a hazai termelőktől érkező görög- és sárgadinnyék az uralmat a drága exportdinnyéktől. 

Megkezdődik a magyar dinnyék árusítása a Lidl és az Aldi üzleteiben, tájékoztatták a diszkontláncok szerdán az MTI-t.

A Lidl Magyarország azt közölte, hogy raktárai június 29-től kezdve már csak magyar beszállítóktól érkező magyar görögdinnyét vesznek át.

Az Aldi Magyarország biatorbágyi raktára július 1-től csak magyar termelőktől érkező dinnyét vesz át, így napokon belül valamennyi üzletében hazai forrásból származó görög- és sárgadinnyét kínál a vásárlóknak.

A Lidl tavaly közel 17 500 tonna magyar görögdinnyét értékesített. Növelték a külföldi értékesítést is, a magyar termelők 8300 tonna dinnyét exportáltak a régió országaiba, főleg Szlovákiába, Csehországba és Lengyelországba, több mint egymilliárd forint értékben.

Az Aldi tavaly több mint 4000 tonna magyar görögdinnyét és 1000 tonna sárgadinnyét értékesített. Idén az Aldi is biztosít exportlehetőséget a magyar dinnyetermelőknek, a cég szlovéniai boltjaiba kerülhet hamarosan magyar dinnye.

Nyitókép: Pap Róbert dinnyetermesztő kísérleti céllal termesztett, dobókocka-alakú dinnyét dob fel a Hódmezővásárhely határában lévő földjén 2020. július 1-jén – Fotó: Rosta Tibor / MTI

#Gazdaság#dinnye#aldi#lidl#dinnyeszezon#görögdinnye#sárgadinnye

Címlapról ajánljuk