Gazdaság

Gulyás Gergely visszaszólt a Ryanair vezérének, gyerekkori kocsmázást emlegetett

rtl.hurtl.hu

2022. június 27. 11:11

A Miniszterelnökséget vezető miniszter megkérdőjelezte, hogy mennyire ép Michael O'Leary elméje. 

Ha pedig valaki egy ír kocsmában töltötte a gyermekkorát, ahol túl fiatalon túl sok alkoholhoz jutott, akkor – úgy látszik – ennek felnőtt korban is nyoma marad.

Így nyilatkozott a hirado.hu-nak Gulyás Gergely a Ryanair fapados ír légitársaság vezérigazgatójáról, Michael O'Leary-ről, amikor arról kérdezték, hogy a légitársaság áthárítja a rájuk kivetett kormányzati különadót az utasokra.

Az extraprofitadó bejelentése óta a Ryanair vezére egymás után tette a magyar kormányt kritizáló kijelentéseket. Legutóbb a Dumb és Dumber - Dilibogyók című film két főszereplőihez hasonlította Nagy Márton és Gulyás Gergely minisztert.


A kormány az RTL Híradónak pár nappal korábban azt mondta, hogy akár kétmilliárdos fogyasztóvédelmi bírságot is kaphat a Ryanair az egész nyáron át tartó fogyasztóvédelmi vizsgálat után.


A Ryanair június közepén Idióta adónak és útszéli rablásnak nevezte a kormány által bevezetett különadót, légitársaság vezetője pedig egy interjúban féltucatszor nevezte idiótának vagy ostobának Nagy Márton minisztert.


Nyitókép: Gulyás Gergely egy 2016-is fényépen. Fotó: Michael Debets/Pacific Press/LightRocket via Getty Images

#Gazdaság#gulyás gergely#ryanair#michael o'leary

Címlapról ajánljuk