Gazdaság

Ryanair: Az utasaink 97 százaléka kifizeti a Nagy Márton miniszter által bevezetett „kamu és idióta” adót

Dévai LászlóDévai László

2022. június 17. 18:34

A Ryanair szerint hamisak és nyilvánvalóan koholtak azok a vádak, miszerint az utasaik hatvan százaléka visszamondta a jegyfoglalásokat.

A kormánypárti Magyar Nemzet a napokban azt írta, hogy a Ryanair utasai sorra mondják vissza a foglalásaikat. A napilap szerint a már kifizetett júliusi jegyek hatvan százalékát visszamondták. A Ryanair hvg.hu-hoz eljuttatott pénteki közleményében ezzel szemben az olvasható, hogy az utasok 97 százaléka hajlandó kifizetni az extraprofitadóval megterhelt jegyárat is.

A Ryanair utasainak 97 százaléka úgy döntött, kifizeti a Nagy Márton fejlesztési miniszter által a veszteséges légitársaságokra kivetett kamu és idióta »extraprofitadót«.

A légitársaság közleménye szerint az adó miatt majd csak drágábban tud utazni az a több ezer magyar család, amelynek szüksége lenne az olcsó jegyekre, hogy meg tudják látogatni az Európában élő barátokat és családtagokat.

Nagy miniszternek bocsánatot kellene kérnie a magyar családoktól, amelyeknek emiatt az idióta sarc miatt magasabb jegyárat kell fizetniük.

– olvasható a közleményükben.

A különc vállalatvezetési stratégiájáról ismert Ryanair-vezérről korábban itt írtunk bővebben.

Nyitókép: Horacio Villalobos / Corbis / Getty Images

#Gazdaság#ryanair#michael o'leary#repülő#repülőgép#légitársaság

Címlapról ajánljuk