Gazdaság

Parragh Lászlóék arra kérték Varga Mihályt, hogy számolják fel a katás visszaéléseket

rtl.hurtl.hu

2022. június 15. 16:44

Az iparkamara vezetőjével tárgyalt a pénzügyminiszter.

Parragh Lászlóval közös fényképet osztott meg Facebook-oldalán a pénzügyminiszter. Varga Mihály azt írja, tárgyalt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara vezetőivel, és azt kéri a kamara a kormánytól, hogy számolja fel a KATA adónemmel kapcsolatos visszaéléseket.

Varga Mihály megjegyzi, hogy a kisadózó vállalkozások tételes adóját azért hozták létre, hogy a legkisebb vállalkozásoknak alacsony összegű, kevés adminisztrációval járó, egyszerű adózási formát kínáljanak, az adatok azonban azt mutatják, hogy egyes munkaadók katás jogviszonyba kényszerítik a munkavállalóikat, hogy elkerüljék az adófizetést.

A pénzügyminiszter szerint a cél az, hogy „a háborús válságban” is megőrizzék a kedvezményes adózást, de felszámolják a visszaéléseket. Folytatják az egyeztetéseket.

Az iparkamara vezetője nemrég amellett is érvelt, hogy emeljék meg a kata összegét. Azzal pedig a Házon kívül foglalkozott ezen a héten, hogy mit árulhat el a státuszszimbólumként viselt óra a politikusokról és közszereplőkről – Parragh László ugyanis egy 11 millió forintosra becsült Rolexszel a karján beszélt arról, hogy a tanárokat és a tűzoltókat más is motiválhatja a munkára, mint a fizetés.

Nyitókép: Facebook / Varga Mihály

#Gazdaság#varga mihály#parragh lászló#magyar kereskedelmi és iparkamara#kata#adózás

Címlapról ajánljuk