800 forint fölé ugrik a benzin piaci ára péntektőlAz árstop miatt a magyar forgalmival rendelkező autókba 480 forintos literenkénti áron lehet tankolni.
Gazdaság

800 forint fölé ugrik a benzin piaci ára péntektől

rtl.hurtl.hu

2022. június 15. 11:12

Az árstop miatt a magyar forgalmival rendelkező autókba 480 forintos literenkénti áron lehet tankolni.

Péntektől tovább emelkednek az üzemanyagárak. A benzin esetében a változás mértéke bruttó 3 forint, a gázolaj literenkénti ára pedig bruttó 10 forinttal emelkedik, a 95-ös benzin literéért így 801,9 forintot, a gázolaj literéért pedig 820,9 forintot kérhetnek, számolt be a Holtankoljak.hu.

Hozzáteszik: a 480 az továbbra is 480 forint, vagyis a magyar forgalmival rendelkező személyautókba még ennyiért lehet tankolni, a piaci árak viszont már 800 forint körül mocorognak a hét második felétől.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, vizsgálja az Európai Bizottság a magyar benzinár szabályozást, mivel csak magyar forgalmival lehet hatósági áras üzemanyagot tankolni. Az Európai Bizottság szóvivője az RTL Híradónak elmondta, az uniós szabályok szerint nem lehet diszkriminálni az uniós állampolgárokat. Arról, hogy indul-e kötelezettségszegési eljárás, később döntenek.


Nyitókép: Getty Images

 

#Gazdaság#benzin#gázolaj#tankolás#árstop#áremelkedés

Címlapról ajánljuk