Gazdaság

Ötvenmillió forintos osztalék jött össze a PestiSrácok anyacégénél

rtl.hurtl.hu

2022. május 25. 14:41

Huth Gergely főszerkesztő néhány napja még arról beszélt, hogy a Pesti Tv bezárása veszélybe sodorja a lap működését is.

Néhány napja még arra utalt Huth Gergely főszerkesztő, hogy a PestiSrácok jövője is bizonytalanná vált a Pesti TV bezárása miatt, ám az anyacég valójában jelentős profitot ért el 2021-ben – írta a Média1.

A Gerilla Press Lapkiadó és Médiatanácsadó Kft. a vállalat beszámolója szerint összesen 930 millió forint nettó árbevételt ért el a 2021-es pénzügyi évben, adózott eredménye pedig 53,2 millió forint volt.

A PestiSrácok nevű kormányközeli lap anyavállalata 50 millió forint osztalékot is megszavazott a tulajdonosoknak, Huth Gergelynek és Szenvedi Zoltánnak.

Ez a kft. a tulajdonosa a Pestisrácok.hu internetes oldalt működtető Insider Media Kft.-nek, közvetve tehát a PestiSrácok.hu elnevezésű, kormányközeli médiumnak. 

Maga az Insider Media Kft. további 653 millió forint nettó árbevételre tett szert, ami 13,2 százalékos növekedés a megelőző, 2020-as évhez képest. A növekvő árbevétel ellenére az Insider Media 8,7 millió forint veszteséggel zárta az évet.

A Pesti Tv bezárását egyébként költségcsökkentéssel indokolták. Huth Gergely a csatorna megszüntetéséről szóló hírek megjelenése után azt mondta, a lépés veszélybe sodorhatja a Pestisrácok oldalt is.

Nyitókép: Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere (b) átadja a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést Huth Gergelynek, a Pesti TV programigazgatójának, a PestiSrácok.hu főszerkesztőjének 2021. augusztus 27-én – Fotó: Kovács Attila/MTI

#Gazdaság#pestisrácok.hu#huth gergely#osztalék#szenvedi zoltán

Címlapról ajánljuk