Gazdaság

Csődvédelmet kért a Tungsram

rtl.hurtl.hu

2022. május 11. 19:06

A vállalat vezetése folytatni akarja az átszervezést.

Csődvédelmet kért a Tungsram – írja az Index.

A vállalat közlése szerint az Eximbank inkasszót nyújtott be szerdán a Tungsram Operations Kft. bankszámláira, ami azt jelenti, hogy a számlákon lévő, és az azokra beérkező pénzzel a bank rendelkezne. A csődvédelem által a cég továbbra is fizetni tudja a bért és az adókat, valamint végrehajthatja forgalomban lévő reorganizációját a közlemény szerint.

Jörg Bauer elnök-vezérigazgató azt mondta, hogy a vállalat vezetése mindent megtesz azért, hogy egy rentábilis üzleti struktúrára átállva a vállalatot tovább működtesse: kisebb, rugalmasabb, versenyképesebb cég létrehozása a cél, ami az innovatív üzletágaira koncentrál.

Azzal, hogy a csődvédelem iránti kérelmet a bíróságra benyújtotta, a vállalat fizetési haladékot kap tartozásaira, de ez a munkabérre és a bérjellegű juttatásokra, végkielégítésre, az ezeket terhelő adókra és más közterhekre nem vonatkozik. A vállalat termelési, szolgáltatási, kereskedelmi tevékenységei az eljárás alatt folytatódnak.

A vállalat a közlemény szerint reorganizációs szervezetet állít fel, ami a vagyonfelügyelő bevonásával fenntartható pénzügyi tervet dolgoz ki az átszervezésre és a hitelezőkkel való megegyezésre. Jörg Bauer szerint ahhoz, hogy az eljárás sikeresen végződjön, elengedhetetlen, hogy a dolgozók, vevők, beszállítók és partnerek bizalma megmaradjon a Tungsram iránt.

Mint nemrég megírtuk, a Tungsram 1600 dolgozó elbocsátását jelentette be, a nagykanizsai üveggyárban olyan gyorsan állították le a termelést, hogy szinte biztosan tönkrementek a gépek.

Nyitókép: MTI / Mónus Márton

#Gazdaság#tungsram#csődvédelem

Címlapról ajánljuk