Gazdaság

Kazahsztánban gyártják tovább a legendás Ural motorokat a háború miatt

rtl.hurtl.hu

2022. április 26. 18:36

Az ízig-vérig orosz termék gyártását a szankciók miatt kell elköltöztetni.

A kazah ipari miniszter nem látja akadályát annak, hogy a közép-ázsiai országban folytassák a népszerű orosz Ural motorkerékpárok gyártását – számol be a Szabad Európa/Szabadság Rádió (RFE/RL).

Andrey Rudakov/Bloomberg via Getty Images

Az Uralokat Magyarországon is ismerhetik az idősebbek, az RFE/RL szerint most is népszerűek a volt Szovjetunió területén, és Amerikában is árulják. A szankciók azonban a gyártót is érintik, bár a cégre nem szabtak ki külön korlátozásokat.

Andrey Rudakov/Bloomberg via Getty Images

Az Irbiti Motorkerékpárgyár igazgatója egy hete jelentette be, hogy új összeszerelő üzemet létesítenek az észak-kazahsztáni Petropavlban, ahol már a napokban elkezdik népszerű termékeik, köztük az oldalkocsis motorkerékpárok gyártását. A cégvezető szerint a lépés mögött az áll, hogy a nyugati országok a háború miatt nem importálhatnak orosz termékeket, és Oroszországba sem lehet bevinni külföldi alkatrészeket.

Andrey Rudakov/Bloomberg via Getty Images

A kazah ipari miniszter közölte, hogy a motorkerékpárgyártó a Kaztehmas gépgyártó cég létesítményébe költözik be, és azt is elárulta, hogy számos más orosz cég jelezte már, hogy Kazahsztánban folytatná tevékenységét.

Nyitókép: Andrey Rudakov/Bloomberg via Getty Images

#Gazdaság#oroszország#motor#szankciók#orosz-ukrán háború#kazahsztán

Címlapról ajánljuk