Gazdaság

Kiderült, mekkora fizetéseket kaptak Mészáros Lőrinc cégének menedzserei

rtl.hurtl.hu

2022. április 19. 16:07

A felcsúti vállalkozó lánya is szép összeget vihetett haza.

Közzétette Mészáros Lőrinc cége, az Opus Global a bruttó menedzseri fizetéseket, amit a Forbes szemlézett. A felcsúti vállalkozó lánya, Mészáros Beatrix az év elején adta fel elnöki székét a cégnél, hogy a szintén Mészáros Lőrinc érdekeltségben lévő MKB Bank, a Takarékbank és a Budapest Bank egyesüléséből létrejött új bank, a Bankholding egyik vezető pozícióját átvegye.

Mészáros Beatrix 2017 óta betöltött posztjáért tavaly 35 millió forintot kapott.

A 35 milliós összeg nagy része az Opus leányvállalataitól érkezik, igazgatósági tagként csak Halmi Tamás kap hasonló juttatást, összesen 22 milliót.

Az igazgatóság másik három tagja (köztük Balog Ádám, az MKB Bank volt elnök-vezérigazgatója) 800 ezer-2,4 millió forint közötti összegeket kap havonta.

Nem jár rossz fizetés az Opusnál a vezető tisztségviselőknek sem, azonban a nagy magyar tőzsdei cégekhez (Telekom, Richter, Mol) nem ér fel egyikük javadalmazása sem a Forbes szerint:

  • Dzsubák Attila Zsolt vezérigazgató: 42 439 992 forint
  • Ódorné Angyal Zsuzsanna operatív vezérigazgató-helyettes: 41 069 992 forint
  • Dr. Csapó András stratégiai vezérigazgató-helyettes: 20 819 996 forint

Nyitókép: Mészáros Lőrinc, az Opus Global Nyrt. többségi tulajdonosa, Varga Mihály pénzügyminiszter és Mészáros Beatrix, a tulajdonos Opus Global Nyrt. igazgatótanácsának elnöke. – Fotó: Komka Péter / MTI

#Gazdaság#mészáros lőrinc#opus global nyrt.#fizetések

Címlapról ajánljuk