Gazdaság

Nem akar beleszólni a Twitter vezetésébe az abban többségi tulajdont szerző Elon Musk

rtl.hurtl.hu

2022. április 11. 7:26

Pedig a világ leggazdagabb embere szerint a közösségi média többször is megsértette a szólásszabadságot.

Mégsem ül be a Twitter igazgatótanácsába Elon Musk, az elektromos gépkocsik gyártásáról híres Tesla cég vezérigazgatója – derül ki a közösségi oldal technológiai igazgatójának hétfői közleményéből. Parag Agrawal leszögezte: jóllehet Musk nem tagja a tanácsnak, ő a Twittert működtető vállalat legnagyobb részvényese, így a testület nyitott a véleményére és a javaslataira.

A világ leggazdabb embere, az elektromos autókat gyártó Tesla és az űriparban tevékenykedő SpaceX cégek tulajdonosa, Elon Musk a múlt héten vásárolta meg a Twittert működtető vállalat részvényeinek 9,2 százalékát, azaz 73,48 millió Twitter-részvényt.

Ez mintegy 2,89 milliárd dollárjába kerülhetett Musknak, aki korábban többször is panaszkodott a szólásszabadság megsértése miatt a platformon, és egy új közösségi hálózat létrehozásának a lehetőségén gondolkodik. 

Ez nem is csoda, hiszen a dél-afrikai származású üzletember az évek során számos elképesztő Twitter-bejegyzéssel lepte meg a világot, többek között például a koronavírus-járvány miatt korlátozások miatt tiltakozott.

A részvényvásárlást megelőzően Musk megkérdezte Twitter-követőit, hogy a közösségi média vajon betartja-e a szólásszabadság elveit. Az üzletember honlapja szerint több mint 2 millióan szavaztak, és döntő többségük, 70,4 százalékuk válasza az volt, hogy nem.

Nyitókép: Elon Musk / Getty Images

#Gazdaság#twitter#elon musk

Címlapról ajánljuk