Gazdaság

Online élelmiszer-árusítás felé kacsintgat a Mol

rtl.hurtl.hu

2022. április 11. 19:49

A termékeket a benzinkutakon elhelyezett csomagautomatákból lehetne átvenni.

Képzelj el egy új internetes élelmiszerboltot, aminek az árai, termékválasztáka egy hagyományos szupermarketének felelne meg. A kiválasztott termékeket a Mol benzinkutakon egy speciális, hűtő-rekesszel is ellátott csomagautomatából vehetnéd át

– írta vásárlóinak a Mol. Az olajtársaság mobiltelefonos alkalmazásán arról kérdezte az ügyfeleit, hogy tetszene-e nekik egy ilyen szolgáltatás.

A Napi.hu megkereste a Molt, hogy érdeklődjön: csak igényfelmérést végeznek, vagy már küszöbön áll a szolgáltatás beindítása. A vállalat azt válaszolta: folyamatosan követik a „kényelmi élelmiszer-vásárlások” fejlődését, és vizsgálják benne a lehetséges szerepüket. Országos lefedettségükből adódóan akár azt a vásárlói igényt is ki tudják elégíteni, hogy útközben elintézzék a bevásárlást, hosszú távú stratégiájukban pedig célként fogalmazták meg, hogy olyan szolgáltatásokat nyújtsanak, amelyek megkönnyítik a vásárlóik mindennapjait.

A Molnak hosszú távon az olajon túl, más szegmensekben is meg kell vetnie a lábát – írja a Napi.hu, hozzátéve, hogy a kiskereskedelemben az egyik legnagyobb érték az országos lefedettséget jelentő üzlethálózat, ami a vállalatnak megvan a benzinkutak miatt.

Nemrég kiderült, hogy a Mol elnök-vezérigazgatója, Hernádi Zsolt tavaly 380 millió forintot kapott munkájáért, de helyettesei is 125-325 millió forint közötti összegekért dolgoztak.

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

#Gazdaság#mol#élelmiszer#kereskedelem

Címlapról ajánljuk