Gazdaság

Az Air Serbia degeszre keresi magát azzal, hogy továbbra is repül Moszkvába

rtl.hurtl.hu

2022. március 25. 13:30

Belgrádból most is lehet repülni Oroszországba, ha épp nincs bombafenyegetés.

 

A nyugati országok kitiltották légterükből az orosz repülőgépeket, Oroszország pedig viszonozta az intézkedést, de így is van lehetőség légi úton eljutni Moszkvába: Belgrádból. Szerbia ugyanis nem csatlakozott az uniós repülési tilalomhoz. Ez a helyzet Törökországgal is, az Euronews tudósítása szerint azonban így sincs könnyű dolguk az utazóknak, mindennaposak ugyanis a bombafenyegetések.

A belgrádi rendőrség egyik vezetője, Radojko Caran a csatornának azt mondta, hogy minden fenyegetést komolyan vesznek. Ilyenkor a kapitány dönti el, hogy hol száll le, de legtöbbször visszafordul a belgrádi reptérre. Ott a termináltól távol parkolja le a gépet, amit ezután robotokkal és kutyákkal kutatnak át. Szerdán a török légitársaság Moszkvába induló járatának is vissza kellett fordulnia.

Luka Popović szerb elemző azt mondta: az Air Serbia légitársaságnak biztonsági és reputációs kockázatot is jelentenek a moszkvai járatok, viszont nagyon szép profitot termelnek. Szerinte az Európai Unió szemet huny efelett, mert neki is szüksége van valamilyen légi hídra. Szerbia ráadásul nem is tagország, így az EU-nak nincs hatásköre a tiltásra.

Nyitókép: Nicolas Economou/NurPhoto via Getty Images

#Gazdaság#szerbia#oroszország#szankciók#repülés#orosz-ukrán háború

Címlapról ajánljuk