Gazdaság

Sztrájk jöhet a MOL tiszaújvárosi gyárában

rtl.hurtl.hu

2022. február 9. 7:55

Eredménytelenül zárult a bértárgyalás.

Eredménytelenül zárult a MOL Petrokémia Zrt. munkavállalóit érintő bértárgyalás, mert nem tudtak megállapodni a felek – számolt be a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete (VDSZ) szerdán. 

Mint írják: Aamunkáltató – annak ellenére, hogy egy előzetes felmérés alapján a szakszervezetek átadták a munkavállalók bérigényét – csak az elvárt bérfejlesztés töredékét ajánlotta, és azt sem teljesen egységesen. A szakszervezetek 10 százalékos béremelési ajánlata helyett a munkáltató összesen 7 százalékos, differenciált béremelésre hajlandó. A cég a 7 százalékos mellett „családbarát” javaslatokat tett, de a VDSZ szerint ez a csomag nem minden munkavállalóra vonatkozik azonos mértékben.

A közlemény szerint a szakszervezetek tovább tárgyaltak volna, de a munkáltató úgy döntött, hogy lezárja az egyeztetést, és egyoldalúan végrehajtja az általa jónak tartott elképzeléseket. Székely Tamás a VDSZ elnökeezt a magatartást a szakszervezetek elfogadhatatlannak tartják,

ezért elkezdték felmérni a dolgozók sztrájkhajlandóságát, és ennek függvényében közösen fogják megalakítani a sztrájkbizottságot.

Nyitókép: Mohai Balázs / MTI

#Gazdaság#vdsz#sztrájk#tiszaújváros#mol

Címlapról ajánljuk