Gazdaság

A posta megkezdte az adó-visszatérítések kézbesítését

rtl.hurtl.hu

2022. február 2. 16:27

Azok, akik bankszámlára kérték az utalást, a törvényi határidő lejárta előtt, azaz február 14-ig kapják vissza a tavaly befizetett személyi jövedelemadójukat.

A Magyar Posta Zrt. február 2-án megkezdte a postára érkező családi adó-visszatérítések kifizetését – közölte szerdai közleményében a társaság.

A készpénzes kifizetésben azok a családok részesülnek, amelyek a családi pótlékot postai kézbesítéssel kapják, illetve azok, amelyek 2021. december 31-ig nyilatkozatban jelezték az adóhatóságnak, hogy postai kézbesítést kérnek.

A Magyar Posta február 2-4. között országszerte várhatóan mintegy 160 ezer címre kézbesíti az adóvisszatérítés összegét. 

A kézbesítők ezekben a napokban utalványon viszik a családok számára a kiutalt összeget, a háznál kézbesítés maximum 200 ezer forintig lehetséges. 

Ha valaki nagyobb összegű kifizetésben részesül, akkor a postás egy értesítőt hagy hátra, amelyen szerepel, hogy melyik postán tudja felvenni az összeget.  

A családi adóvisszatérítés kifizetése miatt a posták felkészültek a forgalomnövekedésre. A nagyobb forgalmú postákon külön ügyfélpultot jelöltek ki, ahol fel lehet venni a pénzt. 

Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalára felkerült videóüzenetében azt mondta, hogy 

több mint 160 ezer családnak közel 50 milliárd forintot visznek ki a postások ezekben a napokban.

Azok, akik bankszámlára kérték az utalást, a törvényi határidő lejárta előtt, azaz február 14-ig kapják vissza a tavaly befizetett személyi jövedelemadójukat – tette hozzá.

Varga Mihály elmondta, hogy összességében több mint 600 milliárd forintot ad vissza a kormány a gyermeket nevelő szülőknek. 

Azt mondta, Magyarországon a gazdaság teljesítménye Európában az elsők között haladta meg a járvány előtti szintet: tavaly a bruttó hazai termék 6,8 százalékkal nőtt, továbbá idén is 5 százalék feletti bővülés várható.

Nyitókép: Róka László/MTVA

#Gazdaság#szja-visszatérítés#adóvisszatérítés#kampány#posta#magyar posta

Címlapról ajánljuk