Gazdaság

Legalább 720 milliárd forintnyi közbeszerzésen nyertek idén Mészáros Lőrinc cégei

rtl.hurtl.hu

2021. december 23. 5:12

A közvetve tulajdonában lévő Hunguest Hotels pedig csaknem 20 milliárd forint állami támogatást kapott.

Idén másfélszer annyi, több mint 720 milliárd forint értékű közbeszerzésen lett befutó valamelyik cége, mint amennyi a milliárdos becsült vagyona, vagyis 455 milliárd forint – írta meg az Mfor.hu. A lap hozzáteszi, az első szám ennél nagyobb is lehet.

Az Orbán Viktor barátjaként is ismert felcsúti milliárdos ezen túl csaknem 20 milliárd forintnyi állami támogatásnak örülhetett, a közvetve tulajdonában lévő Hunguest Hotels több egységének felújítására, illetve a járvány miatti kormányzati kompenzáció formájában a Magyar Turisztikai Ügynökségen keresztül kapott segítséget. 

Az Mfor.hu kiemeli, hogy Mészáros Lőrinc érdekeltségei feltűnően sok alap infrastruktúrát javító vagy bővítő megbízást kaptak. Az ország keleti és nyugati pontjain is különféle vízi közművek felújítása vagy teljes cseréje is szerepel az idén megszerzett munkák között.

Ezekért több mint 100 milliárd forintot számlázhatnak a felügyelete alá tartozó cégek. 

Az egyik legnagyobb – mintegy 22 milliárd forintos – szerződést a Lázár János egykori kancelláriaminiszter ellenőrzésével Mezőhegyesen működő Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. kötötte vele. 

Nyitókép:Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc, az Opus Global Nyrt egyik tulajdonosa a Kall Ingredients tiszapüspöki izocukorüzemét ének avatásán 2017. október 30-án. Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

 

#Gazdaság#mészáros lőrinc#közbeszerzés#mezőhegyesi ménesbirtok#közpénz

Címlapról ajánljuk