Gazdaság

Még 250 ezer szülő nyilatkozatát várja a NAV az adóvisszatérítéshez

rtl.hurtl.hu

2021. december 15. 6:20

Annak van dolga, aki jogosult a családi kedvezményre, de a családi pótlékot nem ő kapja kézhez.

Még mintegy 250 ezer szülő nyilatkozatát várja az adóhivatal a februári adóvisszatérítéshez – idézi az MTI a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkárát, Tállai Andrást.

A kormány korábban arról döntött, hogy a gyermeket nevelők 2022 februárjában visszakapják a befizetett személyi jövedelemadójukat. Az államtitkár most arra hívta fel a figyelmet, hogy az összegek akkor érhetnek célba, ha az adóhivatal ismeri a jogosultak bankszámlaszámát, vagy postai címét. A szülők jelentős részének nem kell kitölteni a nyilatkozatot, csak annak van teendője, aki családi kedvezményre jogosult, de a családi pótlékot nem ő kapja kézhez.

Ötszázezer érintett már leadta a hiányzó nyilatkozatot – mondta el Tállai András. A visszaküldés határideje december 31., de az államtitkár szerint azok sem veszítik el az adóvisszatérítést, akik lekésik ezt a dátumot. Nekik azonban az adóhivatal által elkészített adóbevallás-tervezetüket kell majd kiegészíteniük a kiutalási adatokkal, és az összeget a bevallás beérkezésétől számított harminc napon belül, de legkorábban jövő március elsején utalja a NAV.

Az úgynevezett VISSZADO-nyilatkozat az adóhivatal honlapjáról elérhető és kitölthető.

Nyitókép: Tállai András az Országgyűlés 2021. november 29-i plenáris ülésén – Fotó: MTI / Balogh Zoltán

#Gazdaság#családi kedvezmény#nav#tállai andrás#szja visszatérítés#Belföld

Címlapról ajánljuk