Fókusz

Sokan óvták az olimpiai bajnokot a Sztárboxtól – bemutatjuk a nehézsúlyban ringbe lépő versenyzőket

Süle LászlóSüle László

2024. július 24. 20:43

Teljessé vált a Sztárbox harminckettes mezőnye, szerda délelőtt a nehézsúlyban ringbe lépő hírességek névsorát is nyilvánosságra hozták. A tavalyi versenysorozat elképesztő sikere után nem volt nehéz vállalkozókat találni, sorozatsztár, rapper, zenész, sőt egy olimpiai bajnok is edz már, készül a pofonosztásra. 

Hogy a kenus vagy úszó múlt, a teniszben, pingpongban, illetve a sportlövészetben elért sikerek bármiféle előnyt jelenthetnek-e az ökölvívásban, az csak a ringben derülhet ki. Ami viszont biztos, hogy bemutatták a Sztárbox legsúlyosabb egyéniségeit – ennek a nyolc bokszolónak nem kell ügyelnie úgy a súlyára, mint a többi versenyzőnek, de ez nem jelenti azt, hogy nincsenek kirobbanó formában.

Németh Kristóf például keményen edzett az elmúlt hónapokban, és nem kevés izmot szedett magára, ami nem is csoda, hiszen kamaszkorában falát csak Rocky és Terminátor-plakátok díszítették, és mindig rajongott a bokszolós filmekért.

Természetesen Sylvester Stallone ilyen szempontból egy örök példakép

– ismerte el a színész, akinek aligha lesz baja a célzással: háromszoros magyar bajnok sportlövész, bár ezúttal csak az ökle lesz az egyetlen fegyvere. Szemközti szomszédja egyébként Hosszú Katinka, akitől kap is tanácsokat.

Szintén ebben a súlycsoportban indul Kristóf pályatársa, a Drága örökösökből és a Gólkirályságból is ismert Mészáros András. A színész korábban a BVSC-ben pingpongozott és kézilabdázott, küzdősportokkal azonban eddig nem foglalkozott, ráadásul saját bevallása szerint alapvetően békés természetű.

Czutor Zoltán, a Belmondo frontembere is elfogadta a felkérést. Bízik benne, hogy legalább olyan művészien osztja majd a pofonokat, mint zenekarának névadója a filmjeiben. Zolinak már édesapja is bokszolt, így erősen kötődik a sportághoz, olyannyira, hogy sportújságíró apja jóvoltából találkozhatott is Papp Lászlóval.

Pulai Imre azonban nem csak találkozhatott Papp Lászlóval, hanem gyerekkorában még bokszolt is Laci bácsi irányítása alatt. Imre maga is sportlegenda: kenusként lett olimpiai bajnok 2000-ben Sydney-ben, de már négy évvel korábban Atlantából is bronzéremmel tért haza. Klasszis volt, de sokan óvták őt ettől a kihívástól, mint mondja:

Nekem is mondták sokan, hogy olimpiai bajnok vagyok, meg világ- és Európa-bajnok, miért megyek be a ringbe? Ilyen háttérrel, ennyi idős korban… És amikor én néztem ezt a műsort, előjött belőlem akaratlanul is ugyanaz, mint amikor olimpiára készülök. Az olimpiai szezonok elindultak, és ez adott az embernek egy komoly felkészülést.

Nagy álma volt az Éjjel-Nappal Budapest Király Péterének is, hogy szerepeljen a Sztárboxban, rajongója volt már az előző szériának is. Így van ezzel Lmen Prala is, a férfi nehézsúly legfiatalabb versenyzője is, aki korábban nem bokszolt, de az előző évad után kapott kedvet a sporthoz, és nagyon megörült a felkérésnek.  

Vele szemben Henry Kettner digitális tartalomkészítőnek komoly sportmúltja van. Az úszással kezdte, a tenisszel folytatta, végül a kajakozásnál kötött ki, amit tényleg komoly szinten űzött. A továbbtanulás miatt a versenyzés kiesett az életéből, de a sportos életmód nem, így nem volt nehéz újra formába lendülnie. Noszály Sándor teniszezőnek pedig nem újdonság a magányos küzdelem és ütések sem, igaz, ezúttal teljesen máshogy kell majd párharcot vívnia, mint korábban, hiszen most nem fogja elválasztani őt egy háló az ellenfelétől. 

Természetesen idén is Kovács István, azaz Koko lesz a szakmai supervisor, de visszatér a ringszpíker szerepében Both András, és a műsorvezető Csobot Adél is.

Idén összesen harminckét híresség csap majd össze a ringben a Sztárbox adásaiban, és hamarosan bejelentik a különböző súlycsoportok pontos párosításait is, a mezőnyt elnézve azonban nem kétséges, hogy ebben az évadban is remek meccsekre számíthatunk.

#Fókusz#Videó#Sztárbox#boksz#nehézsúly#hírességek#németh kristóf#lmen prala#henry kettner#pulai imre#czutor zoltán#kovács istván#supervisor#csobot adél#műsorvezető#both andrás#ringspeaker

Címlapról ajánljuk