Fókusz

Schóbert Lara: Be akarom bizonyítani, hogy igenis magam csináltam ezt az egészet végig, és nem anyuci vagy apuci vette meg

Süle LászlóSüle László

2024. július 17. 20:31

Schóbert Lara önmagának és az embereknek is bizonyítani akar, hogy mindenki láthassa, teljesítményét nem a szülei pénztárcájának, hanem csakis saját magának köszönheti. Földes Eszter is nyerni akar, ehhez viszont mindenkit meg kell vernie. Pap Dorci még soha semmit sem nyert, ezért húzná most be a Sztárboxot. Halastyák Fanni, vagy művésznevén Nemazalány azt mondta, a nagy szája miatt vállalta be a műsort. Íme a Sztárbox 8 női versenyzője, akik idén két súlycsoportban mérettetik meg magukat. 

Akárcsak tavaly, a 2024-es Sztárboxban is nyolc női versenyző lép majd a ringbe, van azonban egy fontos újítás is: a mezőny ezúttal két részre oszlik, pehelysúlyban és könnyűsúlyban is négy-négyen küzdenek a bajnoki címért. A női összecsapások már az előző évadban is színvonalas mérkőzéseket hoztak, az idei évad névsora és bemutatkozásai alapján is hasonlóra számíthatunk.

Nyilván szeretném megnyerni, szerintem mindenkinek ez a célja. Eddig nekem sajnos nem sikerült egy sportvetélkedőt sem megnyerni. Mindig nagyon közel voltam hozzá, de sosem sikerült. Úgyhogy én ezért szeretném ezt most végre behúzni!

– beszélt céljairól a 22 éves nyíregyházi lány, Pap Dorci. Egészen kicsi kora óta sportol: szertornával kezdte, végül a röplabdánál kötött ki, amit nyolc éven keresztül űzött. Bár néhány éve abbahagyta a versenyszerű sportot, sosem hagyta el magát – így jó formában kezdhette meg a felkészülést az ökölvívó meccsekre.

„Nagyon különlegesnek élem meg, mert össze sem lehet hasonlítani bármelyik másik sportággal A legjobb mozgásforma, mert mindent megmozgat. Olyan edzéseink vannak most is, hogy néha azon gondolkozok, hogy hogy’ fogok hazavezetni, mert nem bírom a lábamat arrébb rakni. Nagyon kemény, de nagyon élvezem.”

Schobert után Schóbert

Schobert Norbert Junior után most a nővére, Schóbert Lara következik, aki már az öccse meccseit nézve, a nézőtéren többször elmondta, hogy ha lesz lehetősége, ő is beszáll a versengésbe. Így is lett.

Azért szeretném ezt megcsinálni, hogy bebizonyítsam az embereknek, hogy igenis magam által csináltam ezt az egészet végig, és nem anyuci vagy apuci vette meg, mert sajnos sokan gondolják ezt rólam, pedig ez nagyon nem így van. Szóval bizonyítani szeretnék! Elsősorban önmagamnak, de nyilván az embereknek is szeretném megmutatni, hogy képes vagyok rá 

– mesélt motivációjáról.

A Schobert család rendkívül sportos, és ez természetesen a gyerekekre is igaz. Lara fő sportága a lovaglás, de azon kívül szinte már minden mást kipróbált. A bokszot eddig még nem, viszont azonnal beleszeretett. Nagyon komolyan veszi a felkészülést, a fizikai edzések mellett pszichológus is segíti.

A pehelysúly további versenyzői, Korsós Judit, azaz Lola és Földes Eszter is mesél terveiről a fenti videóban.

Van, aki a szája miatt vállalta be

Hódi Pamela tavaly barátnőjének Megyeri Csillának szurkolt a Sztárboxban, idén már versenyzőként tér vissza, felvértezve az előző évad tapasztalataival, és az elmúlt hónapok munkájával.

Nyilván, az edzések alkalmával egyre jobban megtapasztalom, hogy mi mit vált ki belőlem, érzelmileg vagy fizikálisan. Fizikálisan nem esem össze a fájdalomtól, illetve, hogy ha meg nekem kell ütni, szerencsére nem ijedek meg. 

Bár a külsejére mindig is nagy gondot fordított, egy rövid kézilabdás időszakot leszámítva semmit sem sportolt, nem hajszolta a győzelmeket. A boksz azonban teljesen megváltoztatta a hozzáállását, és most már nagyon szeretne nyerni.

Halastyák Fanni, vagy művésznevén Nemazalány az elmúlt években slágerek sokaságával jelentkezett, igazi szöveggyáros dalszerző. Most azonban szeretné megmutatni, hogy nem szájhős. 

Azért vállaltam el ezt a felkérést, mert túl nagy a szám. Most vagy megvernek, vagy nem. Mindig keménykedős csajszi voltam, és úgy voltam vele, hogy kell egy hely, ahol be tudom kemény vagyok, és nem csak a szám jár.

Bár iskolás korában szeretett kosarazni és focizni is, élsportolói múltja nincsen. Viszont rendészeti gimnáziumba járt, mert katona szeretett volna lenni – megvan hát benne a harcos mentalitás.

A női könnyűsúlyban megmérkőzik még Dér Heni és Sápi Vivien is. Azt, hogy ők hogyan értékelik az előttük álló időszakot, megnézhetik a fenti videóra kattintva. 

Schóbert Lara: Be akarom bizonyítani, hogy igenis magam csináltam ezt az egészet végig, és nem anyuci vagy apuci vette meg
A Sztárbox női versenyzői

Az alábbiakban pedig az összes versenyző bemutatkozó videóját nézhetik meg. 

A női pehelysúly súlycsoport versenyzői:

A női könnyűsúly súlycsoport versenyzői:

Hétről hétre közelebb kerülünk az újabb Sztárbox-meccsdömpinghez, hamarosan pedig megtudhatják azt is, hogyan alakulnak majd a különböző súlycsoportok párosításai. Előtte azonban még bemutatjuk Önöknek a nagyfiúkat – jövő héten megismerhetik a férfi nehézsúly összes versenyzőjét!

#Fókusz#Videó#Sztárbox#Bulvár#pap dorci#schobert lara#lola#Korsós Judit#földes eszter#dér heni#halastyák fanni#sápi vivien#ma

Címlapról ajánljuk