Fókusz

A Beryl hurrikán Polgár Krisztáék házát is megtépázta

Lengyel NikolettLengyel Nikolett

2024. július 11. 21:25

Rettenetes erővel csapott le a Beryl hurrikán az Egyesült Államok déli részére a napokban. Texasban legalább hatan meghaltak, és többen megsérültek az óriási viharban. A hurrikán fákat, kerítéseket döntött ki, és házakat is megrongált Houstonban, ahol Polgár Kriszta egykori szépségkirálynő él családjával. Magyarországon nyaralnak, így a vihar idején sem voltak az USA-ban. Kriszta férje repült vissza megnézni, milyen károk keletkeztek otthonukban.

Óriási pusztítást végzett, amilyen gyorsan jött, és tarolt

– mesélte Polgár Kriszta, aki a kinti szomszédokkal, barátokkal is tartja a kapcsolatot. A környéken nagyon sok fa kidőlt, rengeteg ház rongálódott meg, Kriszta nem is tudja, hogyan fogja megoldani az önkormányzat. 

Szerencsésnek érzik magukat, amiért éppen nem tartózkodtak tengerentúli otthonukban. Így a gyerekek is igazi nyaralásként tekinthetnek a nyárra Magyarországon. Egyelőre csak a családfő, Szabolcs utazott vissza Texasba. „Ez ugye hétfőn történt, és most már negyedik napja nincsen áram” – mondta a Fókusznak Kriszta.

A Beryl hurrikán először Mexikóra csapott le, és a Karib-térségben tombolta ki magát. Több üdülőövezetnek számító szigetet is letarolt, a házak szinte a földdel váltak egyenlővé Jamaicában. Innen az Egyesült Államokba vonult tovább a vihar, ahol szintén azok jártak rosszabbul, akik közvetlenül a partvidéken élnek. A vihar Texas, Virginia és Új-Mexikó államokat is elérte. A vihar hozadéka, hogy milliók maradtak hirtelen áram nélkül. De ami ennél is ijesztőbb, a rendkívüli mennyiségű víz, amiben a terepjárók is elakadnak.

Nálunk is vannak anyagi károk, viszont azzal vigasztaljuk magunkat, hogy rendben vagyunk, itthon voltunk, biztonságban voltunk, és végül is átvészeltük

– mondta Kriszta, aki annak ellenére nem tervez hazaköltözni, hogy Magyarország biztonságosabb helynek tűnik az USA-nál, legalábbis ami a viharokat illeti.

#Fókusz#Videó#Külföld#Időjárás#Beryl#hurrikán#polgár kriszta#houston#usa

Címlapról ajánljuk