Fókusz

„Jó, hogy van egy kis nyüzsgés” – ilyen az RTL vadiúj hírstúdiója az új bázison a Ligetben

Dörmer CsabaDörmer Csaba

2024. június 29. 18:45

2024 nyarától kétbázisúvá válik az RTL: a Városligettel szemben, az RTL Ligetben lesznek az üzleti területek, és itt készülnek ezentúl a Hírigazgatóság műsorai, egyebek közt a Híradó és a Fókusz is. A Baló György hírstúdiót ehhez át kellett költöztetni. Az RTL képernyősei már napok óta próbálgatják az új stúdió kínálta lehetőségeket. Most megmutatjuk, mit szólnak a változáshoz a Híradó és a Fókusz műsorvezetői, Kotroczó Róbert hírigazgató pedig a költözés további kulisszatitkaiba avat be.  

Új színt hozunk a ligetbe – olvasható a Városligettel szembeni Liget Center oldalán. Az új szín pedig az RTL-t jelenti, 2024 nyarától ugyanis kétbázisúvá válik a médiavállalat. Az RTL Ligetben lesznek az üzleti területek, és itt készülnek ezentúl a Hírigazgatóság műsorai, többek között a Híradó és a Fókusz, valamint itt működik az rtl.hu szerkesztősége is. 

A Baló György hírstúdiót ehhez át kellett költöztetni az RTL Ligetbe, ahol teljesen új térbe került. 

Ennek a stúdiónak kicsit mások a tulajdonságai, tehát nem lehetett egy az egyben áthozni azokat az elemeket, amelyek ott voltak, de nem is igazán akartuk

– árulta el Kotroczó Róbert, az RTL hírigazgatója.  

Az RTL képernyősei már napok óta próbálgatják az új stúdió kínálta lehetőségeket. Itt minden új, minden kicsit más, de a feladat ugyanaz. 

Nagyon jó, mindennek olyan új illata van, szerintem szebb, mint az előző stúdió. A maga idejében az is nagyon-nagyon jól mutatott. Minden olyan friss, jó, hogy van egy kis nyüzsgés

– értékelt Szellő István.

Erős Antónia az óriási LED-falakról azt mondta, kicsit olyan az érzés, mint egy nagykoncerten. Kecsmár Alexandra, a Fókusz műsorvezetője pedig úgy érezte magát, mint az első iskolai napon, amikor mindent fel kell fedezni.

Az eddig megszokott letisztult dizájn, formavilág és futurisztikus látvány jellemzi továbbra is a hírműsorokat. Ehhez az új stúdióban is össze kell hangolni a virtuális és fizikai valóságot. Hogy ez pontosan mit jelent, és miben látja a költözés egyik előnyét a hírigazgató, kiderül a Fókusz plusz riportjából. 

#Fókusz#Videó#szellő istván#Belföld#erős antónia#rtl liget#gál petra#költözés#székház#stúdió#hírműsorok#kecsmár alexandra#kotroczó róbert

Címlapról ajánljuk