Fókusz

Szerelmi bánat miatt kezdett futni Csipi, most 420 kilométert fut egyhuzamban

Dörmer CsabaDörmer Csaba

2024. június 8. 20:44

Nemcsak sportteljesítményéről, de extrém külsejéről is híres Takács Krisztián „Csipi”, aki saját bevallása szerint nem mindig fut leopárdmintás alsógatyában. A férfi 14 éve kezdett el futni egy szerelmi csalódás miatt, mára pedig már 420 kilométert fut egyhuzamban, ami tíz maratonnyi távnak felel meg. Ráadásul nem mindennapi hobbijával már jótékonykodik is. 

Takács Krisztián „Csipi” nem egyik pillanatról a másikra vált Forest Gumppá. Még futócipője sem volt, amikor elkezdte róni a köröket szerelmi bánata miatt.  Aztán mire helyrejött a lelke, megszerette a futást, majd benevezett élete első maratonjára. 

3 óra 45 perc alatt futotta le az elsőt, és bár alig tudott menni utána úgy érezte, hogy folytatnia kell. 

A férfi azóta szinte minden nap fut: tizenhétszer csinálta meg a Börzsönyi kört, amivel rekordtartó hazai szinten, nemrég az UltraBalatont is lefutotta, ráadásul duplán, 420 kilométert ment egyhuzamban, ami 10 maratonnak felel meg. 

Csipi azt vállalta, hogy kilométerenként 10 ezer forintot gyűjt a fogyatékkal élők sportolását segítő Suhanj Alapítványnak, akiktől tavaly megkapta az év önkéntesének járó díjat.

„Ezelőtt négy évvel egy berlini maratonra kerestek látássérült futó mellé gájdot és mivel én korábban csináltam ilyet és úgy gondoltam, hogy azért csak jó, hogy kijutok Berlinbe, meg tök jó, hogy jótékonykodok is.”

Akkor 1,5 milliót sikerült gyűjteni, az ultrabalatonos gyűjtés pedig a kitűzött cél csaknem háromszorosánál, 11 millió forintnál áll.

A fenti videóból továbbá az is kiderül, hogy Csipi

  • kitől kapta becenevét;
  • hogyan edzi magát;
  • mire gondol futás közben;
  • miért szeret extrém öltözetével kitűnni a tömegből;
  • hány futócipő tulajdonosa.
#Fókusz#Videó#Életmód#maraton#futás#ultrabalaton#Sport#takács krisztián csipi#csipi

Címlapról ajánljuk