Fókusz

VV Bogi így küzdött meg szenvedélyével, ami 2 évvel ezelőtt uralkodott el rajta

Fodor BiankaFodor Bianka

2024. május 23. 20:24

Bogi, a 12. széria első kiesője már a Villában is sokat tett a Való Világ történetében talán még sosem látott tisztaságért, és ezt a jó szokását szülei családi házában is tartja. Tisztaságmániája mellett vásárlási szenvedélye is van, ami két évvel ezelőtt uralkodott el rajta. Egy applikáción keresztül szinte állandóan rendelt magának valamit, főleg ruhákat – így küzdött meg függőségével.

A 18 éves lánynak sosem kellett könyörögni, hogy rakjon rendet a szobájában. Egy héten legalább háromszor takarít, de ha teheti, inkább minden nap.

Már kiskorom óta nagyon sokat takarítottam. Mindig segítettem anyának, és hamar külön is költöztem, meg elég hamar lett párkapcsolatom

– mondta a lány. Azonban nem csak takarítani szeret nagyon.

Én vagyok az a lány, akinek tényleg függősége a vásárlás. Bármilyen boltba bemegyek, legyen szó sminküzletről, ruhaüzletről, mindig valamilyen kis apróságot el kell hozzak. Legyen ez egy arcmaszk, egy sapka, egy sál, mert ez engem megnyugvással tölt el

– tette hozzá Bogi, aki komplett szekrényeket töltött már meg ruhákkal.

Kövesd a ValóVilág12 villalakóinak mindennapjait élőben az RTL+ streamingfelületén!

Venni, venni, venni

Hetente többször, sőt arra is volt példa, hogy minden nap shoppingolt, ám hamar rájött, hogy hobbija már nem vált ki belőle pozitív érzéseket, így megszabadult az applikációtól.

Bogi megálljt tudott parancsolni magának, ám a szakértő szerint ez a ritkább eset. Az ehhez hasonló kényszeres viselkedések hátterében sok minden lehet, ez egyénenként változik, de ami közös bennük, hogy nagyon nehéz őket szabályozni.

VV Bogi így küzdött meg szenvedélyével, ami  2 évvel ezelőtt uralkodott el rajt
Bogi komplett szekrényeket töltött már meg ruhákkal.


Fuller Bianka pszichológus szerint sokszor önértékelésbeli gondok állnak a vásárlásfüggőség mögött, ahogy sokszor a biztonságérzet hiánya, vagy a lehangoltság.  „Amikor valamire vágyunk, és aztán azt gyorsan megkapjuk, gyors kielégülés jön. Ez egy hatalmas dopaminlöketet ad az agynak. A jutalmazó rendszerét generálja, ez boldogságérzetet ad, és az ember ideig-óráig jobban érzi magát” – magyarázta.

Választhatunk helyette valami mást, ami ugyanúgy jutalmazó értékkel bír, viszont nem ennyire káros az életünkre nézve.

Mit tanácsol a szakember, és miből nem hajlandó leadni Bogi? Kiderül a fenti riportból.

Van, akinek már véget ért a villalét, de lesz, akinek még csak most kezdődik: az RTL+ előfizetői közül valaki teljesértékű játékosként beköltözhet majd a villába. Ehhez csupán saját névre szóló RTL+ előfizetéssel kell rendelkezni és jelentkezni az rtl.hu/villalakoplusz oldalon, vasárnap éjfélig.

#Fókusz#Videó#Bulvár#valóvilág12#ValóVilág#való világ#vv

Címlapról ajánljuk