Fókusz

Régi bokszmeccsek, nagy sikerek, nagy bukások – dokumentumsorozat készül Kokóról

Süle LászlóSüle László

2024. március 26. 19:12

Legutóbb a Sztárbox szakmai vezetőjeként láthattuk az RTL-en, de volt idő, voltak évek, amikor egy ország drukkolt azért, hogy az olimpiai, világ- és Európa-bajnoki címek után a profi bokszvilágban is eltáncoljon a csúcsig. Kovács Kokó István életéről most dokumentumfilm-sorozat készül. Az olimpiai bajnoki címtől a Sztárboxig, a profi világbajnoki övtől az Üvegtigrisig, a Jimmy sorozat alkotói mindent megmutatnak majd. 

Kokó a világ tetején, Kokó golfozik, műsort vezet, színészként szerepel a Barátok köztben és karácsonyfát vásárol: az olimpiai és világbajnok sportoló életét a Fókusz kamerái évtizedek óta követik gyakorlatilag mindenhova – még fia keresztelőjén is forgattunk akkoriban. Így aztán nem meglepő, hogy „A Király” című sorozat alkotói úgy gondolták, Kovács István ökölvívó élete remek alapanyag egy sport témájú dokumentumfilm-széria elkészítéséhez.

Kokó azt mondja, nem lepte meg a dokumentumfilm ötlete, korábban is megkeresték már hasonlóval.

Amikor leültünk, és elkezdtünk rajta dolgozni, elkezdtünk róla beszélgetni, akkor döbbentem rá, hogy valóban annyi minden történt velem, és nagyon megtisztelő a felkérés. Én úgy is érzem, hogy az az életpálya, amit én befutottam, az az 54 év hordoz magában annyi üzenetet, meg annyi élményt, emléket, történetet, hogy talán egy film formájában is meg lehet kísérelni

– mondta a sportoló.

Az elmúlt évek egyik legnagyobb sikere – az RTL+-on továbbra is megtekinthető – A Király című sorozat is életrajzi ihletésű, de valójában fikciós széria. Noha az alkotógárda tulajdonképpen ugyanaz lesz, mint a Jimmy-sorozatnál, Kovács Daniék most egészen más módon közelítik meg egy másik legendás magyar híresség történetét, mint azt Zámbó Jimmy sztorijánál tették.

Ez nem fikció lesz, hanem dokumentumfilm, tele elképesztő mennyiségű archív anyagokkal, régi bokszmeccsekkel, nagy sikerekkel, nagy bukásokkal. És a jelenben is forgatunk vele, mert szerintem rengeteg olyan információ van Kokóról, amit nem is tudnak az emberek

– árulta el a rendező, Kovács Dániel.

Hasonló kezdeményezés volt a háromszoros olimpiai bajnok vízilabda csapatról szóló, A Nemzet aranyai című dokumentumfilm is, amely ugyancsak megtekinthető az RTL+ felületén. De míg Zákonyi S. Tamásék több csapatnyi játékosra fókuszáltak, ezúttal egyetlen ember lesz majd a középpontban. Nem lesz könnyű újat mutatni a bokszbajnok életéből.

Hogy hány részesre tervezik a sorozatot, és hogy melyek Koko életének azon részei, amit a nézők kevésbé ismerhetnek, kiderül a videóból.

#Fókusz#Videó#Sport#dokumentumfilm#rtl#boksz#kovács kokó istván#kovács istván#ma

Címlapról ajánljuk