Fókusz

„Egy év, és megy a süllyesztőbe” – Fluor és Diaz a 10 éves Wellhello sikerének titkáról

Barva ÁdámBarva Ádám

2024. március 19. 19:13

Már tíz éve, hogy a Wellhello először kérdezte meg, hány szerelmet bír még el a rakpart. De hogyan élte meg Fluor és Diaz a gyorsan jött sikert? Az elején voltak olyan klubok, ahová be se akarták engedni őket, de amikor egy óra alatt jegyeladási rekordot döntöttek, már nagyobb helyszínt kellett keresni a koncertnek. A fiúknak megmutattuk az első cikkeket, amiket írtak róluk és arra is válaszoltak, tíz év elteltével ők miben látják a sikerül titkát. A Fókuszban olyan pillanatokat is megmutatunk, amik egyébként nem kerülnének adásba.

Komolytalan riport egy komoly témáról, 10 éves lett ugyanis a Wellhello, Magyarország egyik legismertebb és legnépszerűbb zenekara. Fluort és Diazt nem úgy ismerjük, mint akik megsértődnek dolgokon, így talán nem bánják, hogy a születésnap alkalmából olyan pillanatokat is megmutatunk az életükből, amik egyébként nem kerülnének adásba. Ha mégsem örülnek neki, akkor utólag is elnézést kérünk tőlük, bár már úgyis mindegy.

A Rakpart volt a dal, ami meghatározta a 2010-es éveket. Az együttes 2015 májusában tartotta az első telt házas Budapest Park koncertjét. Ebben az évben 165 élő koncertet adtak. A dal ekkor már hónapok óta hatalmas népszerűséggel futott, ezt adta ki először a Wellhello, bár nem ezt írták meg először. A gyorsan jött sikert eleinte sokan kétségekkel fogadták.

Az első évben iszonyatosan nyomott áron lett az egész eladva. Utólag ezt már eléggé bántuk is 

– mondta Fluor. A srácok azt mesélték, voltak olyan helyek is, ahová először nem is akarták beengedni őket koncertezni. 

Ó Fluor, az ilyen tini dolog, nehogy már majd a mi jó kis alter helyünkön ők legyenek.

Amit mindig kap az ember az elején: Jól van, majd egy év, megy a süllyesztőbe, meg egy slágere van…tudod, aztán már hányszor bizonyítsam be more? 

– idézték fel a kezdeteket.

Tomi és Diaz megmutatták azt a szobát is, ahol 7 éven át működött a Wellhello stúdiója. 2022 novemberében aztán megszületett Diaz kisfia. Ábel pedig egy idő után igényt tartott a szobájára, így a stúdió máshová került. A zenész ritkán beszél a magánéletéről, de most kivételt tett.

„Óriási dolog volt először a kezemben tartani az Ábelt vagy belenézni a szemébe. De most, a kedvenc pillanatom az, amikor hazaérkezem látom, hogy mennyire örül nekem, amikor meglát. Van olyan nap, ami nem feltétlenül a legjobb nap, de akkor így letojod és azt gondolod, mennyire jó, hogy hazajöhettem a kisfiamhoz”. 

Próbálok felelősségteljesebb lenni, ez néha sikerül, néha nem. És próbálok minél jobb apuka lenni, igyekszem 

– mondta Diaz.

Megkérdeztük Fluort is, hogy az ő otthonában mikor rendeznek be gyerekszobát.

Nem áll úgy egyelőre a szerelmi életem, hogy gyerekem legyen. Abban sem vagyok biztos, hogy lesz úgy egyáltalán, de nyilván, ha úgy alakul, akkor én sem vagyok elzárkózó a kérdésben. De hát én azért kicsit más típusú életet élek 

– hangzott a diplomatikus válasz.

A videóból kiderül még, 

  • Fluor és Diaz mikor és hogyan ismerkedtek meg;
  • milyen kritikákat kaptak a Wellhello első slágereire;
  • miben látják az együttes sikerének a titkát;
  • és mit terveznek a 10 éves szülinapjukra.
#Fókusz#Videó#wellhello#FLuor#diaz#rtl#zene

Címlapról ajánljuk