Fókusz

„Gyakorlatilag mindenünk ráment” – halálos betegségéről vallott a P. Mobil zenésze

Czakó JózsefCzakó József

2024. március 11. 13:20

Zeffer András, a P. Mobil billentyűse 18 évvel ezelőtt került kórházba leukémiával. Mindössze 1 ezrelék volt az esélye a gyógyulásra, kezelésének is minden egyes fázisa halálos is lehetett volna számára. Milyen tüneteket észlelt magán, és mit csinál másképp, amióta beteg? Zefi a Fókusznak beszélt a 18 évvel ezelőtti időszakról, és csodákkal övezett gyógyulásáról.

2006. július 14. Zeffer András, a P. Mobil legendás billentyűse azt mondja, ezt a dátumot sosem felejti el. Ekkor került kórházba, életben maradásának esélyei pedig igen csekélyek voltak. Minimális tünetei voltak csak előtte, fáradékonyabbnak érezte magát, az egyetlen szembetűnő az volt, hogy nagyon meghízott, testsúlya akkor a 105 kilót is elérte.

„A szervezetem jobban érezte a bajt, mint én. Szedegettem a balatoni telken a meggyet, cseresznyét, és nagyon izzadtam. De meleg nyár volt, eszembe se jutott, hogy ez összefüggésben lehet valami rosszal, esetleg egy betegséggel” – idézte fel a Fókusznak a RockBand és a Mobilmánia vezetője.

Ütögettem a mellkasomat, akkor éreztem tompa, szúró fájdalmat a mellkasomban, ami eddig nem volt. Ezzel a háziorvosomhoz elmentem másnap, a vérvétel eredménye nagyon rossz volt, visszahívtak, hogy ismételjük meg, mert vagy elcserélték, vagy nagyon nagy a baj. 

Megismételték, de utána már bent is maradt a kórházban, ahol azonnal megkezdték Zefi kezelését. A zenész abban az évben a RockBand formációban volt szólóénekes, nyolcvan koncertjük volt lekötve, így saját felelősségre hazament, és beszélt a zenekarral. Másnap, amikor visszament a kórházba, már ölben kellett felvinni az ágyba, olyan rohamosan romlott az állapota.

„Az egész életemben csoda történetek vannak” – fogalmazott Zeffer. Az egyik példa erre, hogy azonnal sikerült neki csontvelődonort találni. A másik, amikor a zenészvilág összeállt érte. „Döbbenetes volt számomra, hogy több mint nyolcvan zenekar, zenész állt össze, és segélykoncertet adtak értem, aminek a bevételéből másnap a nejem meg tudta venni Svájcban a gyógyszert, amit azonnal be kellett adni. 

Amit ez az egész felemésztett, közel 20 millió forint, gyakorlatilag mindenünk ráment. Sosem voltam gazdag ember, de erre ki számít? Az a szerencse, hogy a Jóisten úgy kezelte az állapotomat, hogy meghíztam 105 kilóra, abból le lehetett fogyni ötvenhatot, mert ha 70-80 kiló lettem volna, mint most, akkor abból nincs menekülés” – mondta a zenész.

Miért gondolja Zeffer András szerencsének, hogy jött ez a betegség az életébe, és mit csinál másképp azóta? Ez is kiderül a teljes beszélgetésből, amit a fenti videóban láthatnak.

#Fókusz#Videó#zeffer andrás#betegség#p. mobil#zenész#leukémia#ma#egészség#rák#daganatos betegség#kórház#interjú#tünetek

Címlapról ajánljuk