Fókusz

Egyhamar nem tér vissza a színpadra – a balesetről és a gyógyulásról mesélt Horváth Lajos Ottó, a Nemzetiben lezuhant színész

Gosztonyi ZsoltGosztonyi Zsolt

2024. március 7. 18:09

Balesetre óta először adott tévéinterjút Horváth Lajos Ottó, a Nemzeti Színház színésze, aki tavaly novemberben zuhant le a díszletről színésztársával, Szász Júliával. Mindketten kórházba kerültek, Horváth Lajos Ottónak az egyik keze és lába sérült meg súlyosan, azóta szinte minden nap kezelésekre jár. Állapotáról is mesélt a Fókusznak és elmondta azt is, „akár félholtan is” elmegy a Most vagy soha! jövő heti bemutatójára, hiszen ő a film egyik főszereplője.

Volt olyan időszak, amikor minden nap jártam kezelésre, három hete már csak háromszor egy héten

– mondta Horváth Lajos Ottó. A baleset rendőrségi vizsgálata még nem zárult le, ezért a színész sem beszélhetett részletesen arról, hogy mi történt az előadás közben. Az viszont elmondása szerint biztos, hogy miután szerepeit a kollégái vették át, egyhamar nem tér vissza a színpadra. A Nemzeti Színház igazgatójával mostanában nem beszélt, de Vidnyánszky Attila korábban egyeztetett vele, hiszen sok olyan döntést kellett meghoznia, amit a színész állapotának ismerete nélkül nem lehetett volna.

Horváth Lajos Ottó a baleset óta nem ment még be a színházba. Elmondása szerint legalább három hónapig még kezelésekre kell járnia, így nem tud játszani, de a mozikban találkozhatunk vele, egy hét múlva mutatják be a Most vagy soha! című filmet, amelynek egyik főszerepét játssza.

Hogy Horváth Lajos Ottó mit gondol a filmben játszott Farkasch nevű császári titkosrendőr karakteréről, milyen extrém körülmények között forgatott, beszélt-e kolléganőjével, Szász Júliával a baleset óta, kiderül a fent látható videóban.

A Most vagy soha! az eddigi legdrágább magyar film, hatmilliárd forintba került. Egy napot dolgoz fel, 1848. március 14 estéjétől március 15-e estéjéig. Eredetileg már tavaly ilyenkor, a Petőfi-emlékévben a mozikba került volna, de az utómunkák annyira elhúzódtak, hogy csak az idei nemzeti ünnepre mutatják be.

Horváth Lajos Ottó napjai most a kezelésekkel és gyógyulással telnek. Az viszont már biztos, hogy 

a Most vagy soha! jövő heti díszbemutatójára mindenképpen elmegy, ahogy ő fogalmazott, akár félholtan is felvonul majd a vörös szőnyegen szereplőtársaival együtt.

#Fókusz#Videó#színes#Horváth Lajos Ottó#Belföld#baleset#nemzeti színház#lezuhant

Címlapról ajánljuk