Fókusz

„Teljesen mást akarok és fogok is képviselni a médiában” – Aurelio először adott interjút szabadulása óta

Hubai AntalHubai Antal

2024. február 23. 19:07

Aurelio két év után elhagyhatta a börtönt. A Való Világ egykori győztesének nemcsak azt kell feldolgoznia, hogy hogyan tud visszakapcsolódni a kinti életbe, hanem azt is, hogy a börtönévek alatt apa lett belőle. Született egy kétéves kislánya, akivel nagyon sok időt tölt. Aurelio úgy érzi, a börtönben teljesen megváltozott: más a habitusa, könyveket olvas és iskolai foglalkozásokat szeretne tartani. 

Hat nap telt el azóta, hogy két év után Aurelio szabadult a börtönből, és ismét beléphetett a bajai családi házuk ajtaján. A Való Világ hatodik évadának győztese a Fókuszt engedte be elsőként, hogy elmesélje, hogyan élte meg a szabadulását és a rácsok mögött töltött éveket.

Miért került börtönbe Aurelio?

Aurelio, teljes nevén Caversaccio Aurelio Onorato 2017-ben elaludt egy bajai étteremben, ahol kirabolta egy barátja. A Való Világ győztese másik barátjával megkereste a férfit, egy kocsmában dulakodtak, majd elvitték, hogy visszaszerezzék a pénzt. 

A bajai bíróság emberrablás miatt első fokon 4 év börtönre ítélte Aureliót, másodfokon enyhítették a büntetését 2 év 3 hónapra. A bűncselekmény elkövetése közben azonban felfüggesztett börtönbüntetését töltötte, amelyet drogbirtoklás miatt kapott, így azt az 1 év 2 hónapot is le kellett ülnie.  

Reintegrációs háziőrizetben van

A börtönben Aurelio nemcsak minden szabályt betartott, hanem díjazás nélküli munkát is vállalt, drogmegelőzési és agressziókezelési csoportokba járt, ezért is kapott jó magaviselete miatt kedvezményt, majd reintegrációs háziőrizetbe helyezték. 

„Engem azért szerettek az emberek, ezt vissza szeretném hozni” – Aurelio először adott interjút szabadulása óta
Amióta Aurelio szabadult a börtönből, édesanyja a fia kedvenc ételeit főzi neki / Fotó: Fókusz

A börtönévek alatt született egy kislánya

Aurelióból a börtönévek alatt apa lett: szabadulásakor bajai otthonában várta kétéves kislánya, Szofi, akit akkor ölelhetett meg életében először. 

Az egy leírhatatlan pillanat volt. (…) Így egymásra néztünk, és nagyon elérzékenyültem

– mesélte.

Szerinte Szofi kiköpött mása, csak a zöld szeme és a szőke haja nem hasonlít rá. Aurelio szerint áldás a kislány, de reméli, hogy nem lesz vele annyi gond, mint annak idején vele volt kiskorában.

Kislánya egy egyéjszakás kalandból született, így egyelőre nem tudja, hogy mi lesz a jövőben az édesanyjával. Számára most az a legfontosabb, hogy jó apa legyen és mindent megteremtsen neki. 

A Fókusznak könnyek között mesélt arról, hogy 23 éves volt, amikor az ő apja meghalt, és ő azóta szeretne gyereket.

Aurelio úgy érzi, teljesen más ember lett a börtönben, és meglepődik, milyen egoista nyilatkozatokat tett azelőtt, hogy elítélték. Nyugodtabb személyiség lett, az új hobbija pedig az olvasás. 

„Engem azért szerettek az emberek, ezt vissza szeretném hozni” – Aurelio először adott interjút szabadulása óta
Aurelio új hobbija az olvasás / Fotó: Fókusz

Úgy fogalmazott: a börtönben több könyvet olvasott el, mint ahány éves. Filozófiai, pszichológiai és történelmi könyveket búj elsősorban.  

Bármennyire hihetetlen, mielőtt megszólalok, szoktam előtte gondolkozni is, szóval nem vagyok már az a 100 százalékos ösztönlény

– fogalmazott Aurelio, aki szeretné, ha az emberek is látnák, hogy megváltozott.

A Fókusznak adott interjúból – amely a fenti videóban megnézhető – az is kiderül, hogy:

  • mivel teltek a napjai a börtönben;
  • hogyan értékelődtek fel olyan mindennapi dolgok a börtön után, mint a színes ruhák és a fém evőeszközök, porcelán tányérok;
  • hogyan élte meg édesanyja az éveket, amíg fia börtönben volt;
  • hogyan segítene a fiataloknak, hogy ne essenek bele ugyanabba a hibába, mint ő.
#Fókusz#Videó#Bulvár#aurelio#interjú#börtön#szabadulás#házi őrizet#baja#apa lett#kislánya#tanulság

Címlapról ajánljuk