Fókusz

Észak-Korea valószínűleg 40 éves diktátora máris kijelölte örökösét, 10 éves lányát

Süle LászlóSüle László

2024. január 8. 19:17

Ma ünnepli 40. születésnapját az észak-koreai diktátor, Kim Dzsongun. Talán. Mert még a pontos életkora sem biztos, annyira titkosított az életrajza. A diktátor az utódlást sem bízza a véletlenre, már most kijelölte örököseként 10 éves lányát, Kim Dzsue-t.

Az észak-koreai diktátor valódi életrajza éppen annyira rejtélyes, mint maga a diktatúra, amit 12 évvel ezelőtt örökölt meg apjától, Kim Dzsongiltől. Annyi biztosnak tűnik, hogy január 8-án születhetett Kim Dzsongun. De hogy 1982-ben, '83-ban, vagy ’84-ben, az már kérdéses.

Noha Kim Dzsongun még relatíve fiatal, a saját példája mutatja, hogy nem árt jó előre kijelölni az utódját. Az ő hatalomátvétele 2011-ben nem ment zökkenőmentesen, ráadásul a diktátor egészségi állapota finoman szólva sem a legjobb. 

Tisztában van saját egészségügyi állapotának korlátaival

Akárhány éves is a diktátor, ez az év biztosan fontos lesz neki és a lányának is. Az újévet is kéz a kézben köszöntötték, Kim Dzsue pedig folyamatosan apja oldalán kapott helyet. Nem véletlenül, hiszen a diktátor már most kijelölte hivatalos örökösének fiatal lányát. 

„Hihetetlenül el van hízva, nagyon erős dohányos, különböző információk vannak az alkoholfüggőséggel kapcsolatban, és különböző, más jellegű szenvedélybetegségekről is lehetett információkat hallani. Az, hogy a 10 éves lánya felbukkan mellette, egyértelműen arról szól, hogy tisztában van a saját egészségügyi állapotával” – mondta a diktátor egészségügy állapotáról, Csoma Mózes, a Károli Gáspár Református Egyetem Koreai Tanszékének vezetője. 

A fenti videóból az is kiderül,

  • mivel lepi meg magát a születésnapján
  • kinek értékesít fegyvereket Észak-Korea
#Fókusz#Videó#Külföld#kim dzsong un#születésnap#diktátor#észak-korea

Címlapról ajánljuk