Fókusz

Visszaköltözött Magyarországra, és fenekestül felfordult az élete – Rácz Jenő útja a fakanáltól a ringig

Ásványi EszterÁsványi Eszter

2023. december 17. 6:59

Rácz Jenő, Magyarország legfiatalabb Michelin-csillagos séfje először 2017-ben állt a Fókusz kamerái elé. Aztán jött A Konyhafőnök, és a séfnek fenekestül felfordult az élete. Később a műsorban megismert feleségével taroltak a Nyerő Párosban, idén pedig Jenő elképesztő átalakuláson ment át a Sztárbox miatt: a ringbe egy teljesen megújult, csupaizom férfi lépett. A Fókuszban rég nem látott felvételekkel idézzük fel Rácz Jenő pályájának alakulását.

Rácz Jenő 2017-ben, amikor először készített vele interjút a Fókusz, már a világ számos pontján kipróbálta magát a gasztronómiában az Egyesült Királyságtól kezdve Dánián át egészen Szingapúrig, és évekig dolgozott egy sanghaji étterem vezetőjeként. 

A főzés számomra tényleg olyan, mint egy művészet. Amikor az ember elkezd festeni, akkor előbb az alapokat kell megtanulni rendesen: hogyan tudunk színeket kikeverni. Hogyha ez megy, utána már meglesz a saját kézírásunk, hogy hogyan festünk a vásznon

– mondta 2017-ben a Fókusznak.

Egy évre rá teljesen megváltozott az élete: 2018-ban jött A Konyhafőnök, és a séf visszaköltözött Magyarországra. Innentől fogva pedig már nem csak gasztronómiai körökben ismerték a nevét, sikert sikerre halmozott, és számtalan műsorban tűnt fel az RTL képernyőjén. Itt ismerkedett meg feleségével, Dórival is, akivel azóta egy gyönyörű kislányt nevelnek, Kamillát. 

Amikor elkezdtünk megismerkedni, nagyon pozitívan csalódtam benne. Ő igenis egy szigorú ember, de szelíd

– mondta róla kapcsolatuk elején felesége, Rácz-Gyuricza Dóra. 

A Fókuszban rég nem látott felvételekkel idézzük fel Rácz Jenő pályájának alakulását, többek között ezeket a momentumokat is: 

  • 2019-ben elnyerte az év férfi alkotója díjat, amit a közönség szavazott meg számára.
  • Ugyanebben az évben A Konyhafőnök adásai alatt ismerkedett meg feleségével, Rácz-Gyuricza Dórával.
  • Egy évvel később beköltöztek a Nyerő Páros villájába, a műsort megnyerték.
  • Átélték az idő kegyetlen múlásának megható pillanatait az Életünk története című műsorban.
  • 2022-ben megszületett kislányuk, Kamilla, és Rácz Jenő megkapta a minden séf álmát jelentő Michelin-csillagot.
  • 2023-ban jött a Sztárbox és a séf elképesztő átalakuláson ment keresztül: emlékezetes meccseket vívott, és 18 kilótól szabadult meg.

 

 

 

#Fókusz#Videó#rácz jenő#Bulvár#Rácz-Gyuricza Dóra#séf#michelin-csillag#gasztronómia#A Konyhafőnök#Sztárbox#ma#Karrier#Nyerő Páros#Életünk története

Címlapról ajánljuk