Fókusz

Ott voltunk a két legkeményebb KO utáni percekben – ezért került Kabát Peti és Szegedi Fecsó is a traumatológiára

Forgó ViktorForgó Viktor

2023. november 28. 18:57

Ringből a kórházba – ha bármi történik a szorítóban, arra azonnal reagálni kell, a Sztárbox meccsei többszörös orvosi biztosítás mellett zajlanak. Kabát Peti után Szegedi Fecsót is a traumatológiára szállították, miután Brasch Bence kiütötte őt a múlt vasárnapi elődöntőben. Ott voltunk a legemlékezetesebb KO utáni percekben, és végigkísértük az orvosi csapat munkáját a kulisszák mögött is.

Szegedi Fecsó a Brasch Bencétől elszenvedett kiütés után azonnal a legjobb kezekbe került. Előbb a ringben, majd az öltözőben is orvosi ellátásban részesült. De így volt ez egy héttel korábban Kabát Péter esetében is, hiszen a Sztárbox versenyzői kiemelt figyelmet kapnak, ha az egészségükről van szó. Ott voltunk az eddigi két legkeményebb K.O. utáni percekben, és végigkisértük az orvosi csapat munkáját a kulisszák mögött is.

Az egészségügyi biztosítás a Sztárboxban kiemelten fontos, hiszen a ringben bármikor előfordulhatnak váratlan helyzetek, kőkemény ütések, amik után orvosi segítségre is szükség lehet. Az első és legfontosabb, hogy ha bármi történik a szorítóban, arra azonnal reagálni kell, a szakemberek másodpercek alatt ott tudnak lenni a kiütött vagy sérült versenyző mellett.  

Itt a helyszínen háromszintű orvosi biztosítás van. Nagyon tapasztalt ringorvosaink vannak, akik lassan évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a bokszsérülésekkel és az estleges kiütésekkel kapcsolatban.

Ahogy azt a múltkor is láttuk Kabát Petinél, a háromtagú egészségügyi személyzet első tagja 5 másodpercen belül felért a kiütött versenyzőhöz, a doktornő 10 másodperc alatt fönt volt” – árulta el Wisinger János, a műsor producere.

A kifejezetten a bokszra specializálódott ringorvosok mellett a helyszínen van az Országos Mentőszolgálat esetkocsija is, a mentők teljes személyzettel és felszereltséggel figyelnek a ringbe szálló sztárokra, illetve arra a közel 1600 nézőre, szurkolóra, akik hétről hétre kilátogatnak a rendezvény helyszínére.  

Hogy miért kellett Kabát Petit és Szegedi Fecsót is traumatológiai osztályra szállítani, és a fizikai egészség mellett hogyan figyelnek a versenyzők mentális jóllétére, kiderül a videóból.

 

#Fókusz#Videó#Sztárbox#szegedi fecsó#rtl#kiütés#kabát peti#orvos#ma#ko

Címlapról ajánljuk