Fókusz

Herczeg Zoltán: A magánéletemből is kiderültek aljasságaim, amire ugyancsak nem vagyok büszke

Virágh OrsolyaVirágh Orsolya

2023. november 7. 18:41

„Egy traumából, tragédiából, borzalomból próbálom kihozni a lehető legtöbbet” – mondta a Fókusznak Herczeg Zoltán, aki már az elején eldöntötte, hogy megpróbál a legpozitívabban hozzáállni a szabadságvesztéshez. Akkor még nem tudta, hogy fél év fegyház lesz belőle. Már nem rágódik azon, hogy hogyan lehetett ilyen magasról ilyen gyorsan ilyen mélyre zuhanni. Megtörtént, megírta, megjelent, most már tovább kell lépnie.

Váratlanul beront két nindzsa, nem elég a vezetőszár, még a lábbilincset is rám rakják, mintha minimum egy kib*szott terrorista lennék. Ez már tényleg extra durva és porig alázó.

Ezekkel a mondatokkal kezdte a visszaemlékezést Herczeg Zoltán divattervezető, akit kábítószer birtoklása és -kereskedelem gyanúja miatt tartóztattak le tavaly ősszel. Újpestről jött egy barátjától, a Váci úton haladt, amikor civil ruhás rendőrök kapcsolták le. Az autójában 100 gramm kannabiszt találtak a rendőrök.

Elég fájdalmas felidézni. Hülye érzés volt. Amikor az embert forgalmi okból állítják meg, akkor személyi igazolványt, vezetői engedélyt kérnek, nem motoznak. Nagyon kínos volt, amikor tapogatott a rendőr, elég alapos volt

– emlékezett vissza.

Az igazoltatásról bilincsben egy rendőrőrsre szállították, majd néhány óra múlva a Gyorskocsi utcába. A lehegesztett szék, vaságy emléke, a kilincsek nélküli ajtók képei megmaradtak. Ahogy arra is tisztán emlékszik, milyen borzasztó volt a tudat, amikor nyilvánvalóvá vált számára, hogy egyhamar nem lesz menekvés.

Herczeg Zoltán: A magánéletemből is kiderültek aljasságaim, amire ugyancsak nem vagyok büszke
Zoli megmutatta honnan, hova jutott.

Kamerával ellátott magánzárkába került, itt kezdett el írni. Mindennap időt szakított arra, hogy a nap történéseit papírra vesse: 400 darab A4-es oldalt írt tele. Őszintén, a magánéletének, saját gyengeségeinek részleteit is. Szerinte a büntetőügy mellett egy sokkal szomorúbb, mélyebb, kiábrándítóbb szála is van a történetnek.

A magánéletünkből is kiderültek az aljasságaim, amire nem vagyok büszke. Hűtlenség volt, megcsalás volt, nincs ehhez mit hozzáfűzni

– mondta a Fókusznak.

Hogyan élnek benne a rácsok mögött töltött napok emlékei? Mely munkáit, és hogyan ihlette a börtön? Ez is kiderül a videóra kattintva.

Herczeg Zoltán idén áprilisban szabadult, májusban hosszan beszélt a Fókuszban a megpróbáltatásairól, akkor még házi őrizetben, nyomkövetővel a lábán.

#Fókusz#Videó#Bulvár#herczeg zoltán#könyv#börtön#zárka#emlékek#megcsalás#marihuána#kannabisz#ma#interjú

Címlapról ajánljuk