Fél év gyaloglás után érkezett meg Magyarországra az afgán fiúKorábban Magyarországon még senki nem vett magához menekült gyereket, de a fiú és családja bizalmát is idő volt elnyerni.
Fókusz

Fél év gyaloglás után érkezett meg Magyarországra az afgán fiú, aki itt találta meg „második anyukáját”, és szeretett bele Ady verseibe

Lukács GabriellaLukács Gabriella

2023. október 2. 21:26

Obaidullah Shinwari 11 évesen Iránból egyedül érkezett Magyarországra. Obaid Afganisztánban született, de a folyamatos harcok miatt 6 éves korában Iránba költöztek családjával, ahol nagyon szegény körülmények között éltek. Gyakran éheztek és iskolába sem tudtak járni. Éppen ezért néhány évvel később az édesanyja és bátyja elindították őt egy hosszú, ismeretlen úton, egy jobb élet reményében Nyugat-Európa felé. 11 évesen ő lett az első olyan Magyarországra érkezett kiskorú menekült, akit nevelőszülő nevel. 

A Fókusz ezen a héten ismét adományt gyűjt az SOS Gyermekfalvak javára. Ha teheti, támogassa Ön is 500 forinttal az SOS Gyermekfalvakat. Az adománygyűjtéshez bárki csatlakozhat SMS-ben a 13 600-as telefonszámra küldött 60-as kóddal, vagy telefonhívással a 60-as kód megadásával.

#Fókusz#Videó#sos gyermekfalvak#nevelőszülő#Belföld#menekült#afganisztán#embercsempész

Címlapról ajánljuk