Fókusz

„Nincs tökéletes temetés, csak elfogadható” – a sírásók versenye az ország legbizarrabb megmérettetése

Forgó ViktorForgó Viktor

2023. szeptember 11. 20:57

A Fókusz stábja ott volt az ország legbizarrabb megmérettetésén, a nyíregyházi sírásóversenyen. Finoman szólva sem a legnépszerűbb foglalkozásról van szó. Már csak az extrém fizikai megterhelés miatt is nehéz munkaerőt toborozni, de a foglalkozás lelkileg is nagy terhet ró azokra, akik ezt a hivatást választják.

Az emberek ezúttal nem gyászolni jöttek a nyíregyházi temetőbe, hanem a hatodik országos sírásó versenyre. A megmérettetésre 17 két fős csapat érkezett, hogy eldöntsék, ki a leggyorsabb és legprecízebb sírásó az országban. A sírásás kőkemény férfimunka, igaz, a könnyek helyett most a verejték hullott az ország talán legbizarrabb versenyén.

A feladat mindenkinek ugyanaz volt: egy 2 méter hosszú, 80 centiméter széles és 160 centiméter mély sírgödröt ásni. Mindezt maximum két óra alatt.

A kegyeleti munka a mai napig sokaknál tabu témának számít, de a résztvevők és a szervezők szerint azért fontos egy ilyen esemény, hogy a sírásó szakma is nagyobb figyelmet és megbecsülést kapjon.

Hogy mi miatt nehéz a sírásó szakma, ki lett a leggyorsabb sírásó-csapat és milyen további megmérettetés vár a győztes csapatra, kiderül a videóból!

 

#Fókusz#Videó#sírásó#rtl#sírásó verseny#temetés#temetkezés

Címlapról ajánljuk