Fókusz

Már kedden sorok álltak az Óbudai-sziget előtt – ilyen testközelből a 2023-as beköltözés a Sziget Fesztiválon

Hubai AntalHubai Antal

2023. augusztus 8. 19:31

A szokásos aftermovie helyett egy különleges videóklippel indította az évet a Sziget Fesztivál a legnagyobb videómegosztó oldalon nyolc hónappal ezelőtt. A Most vagy soha című szám szövegét többek között Betonhofi írta, főszereplője pedig Miki Sarkadi vagy Dope Calypso. A tavalyi esemény leglátványosabb pillanatai sokak szívét megmelengethetik, mivel már csak kettőt kell aludni és kezdődik az év legnagyobb fesztiválja – a Fókusz most bemutatja, hogyan startol a 2023-as fesztivál.

A legkorábban érkezők már kedd délelőtt már elfoglalhatták a legjobb sátorhelyeket. Pályáztak is sokan erre, tíz előtt már kisebb tömeg várakozott békésen bejáratnál. A sor elején két holland lány áll, Lore és Marit, akik reggel nyolcra érkeztek, de nem lepődtek meg, hogy ők az elsők. Lore tavaly is az elsők között jött be, Marit viszont most van itt először. 

Egy csomó barátom van itt, akivel korábban már találkoztunk a Szigeten. Valaki bedobta a Facebookon, hogy ma délután tartsunk egy barbeque partit a Római-parton, szóval oda megyünk majd


– mesélte Lore a Fókusznak.

Már szerdán hatalmas sorok állat az Óbudai-sziget előtt – ilyen testközelből a 2023-as beköltözés a Sziget Fesztiválon
Ők kapják az első, nem dolgozói karszalagot.


Tíz óra után néhány perccel meg is nyílt a kordon, Lore és Marit pedig elsőként indulhattak el a karszalagjaikért. Ők kapták az első, nem dolgozói karszalagot.

Azért van jelentősége a beköltözőnapnak, mert nagyon sokan érkeznek külföldről, többen, mint ahány járat van az első nap


– magyarázta Kádár Tamás, a Sziget Kft. ügyvezető igazgatója.

Szerinte sokan ezért egy vagy akár két nappal korábbra tudnak repülő- vagy vonatjegyet foglalni így megérkeznek korábban.

Hollandiából indul chartervonat is. Csak azon 1000 fő érkezik.

A Fókusznak azt mesélte a két holland lány, hogy ők amerikai-francia és német barátnőjükkel együtt alakítanak ki egy táborhelyet. A sátrak néhány perc alatt felállítják és már húzzák is ki a napvitorlát a közösségi hely fölé. 

A kedd és szerda a pihenésről szól az első beköltözőknek. Nincsenek programok és még a vendéglátóhelyek is zárva vannak.

A Nagyszínpad már készen áll, a helyére kerültek a zászlók és a szelfik legendás háttere, a nagy Sziget felirat.

Sok helyszínen azonban még munka folyik az utolsó pillanatokban is.

Azt azért nem mondanám, hogy minden nyugodt volt az építés alatt. A múlt hétvégén a brutális vihar elérte a Szigetet is, és pont az építés közben

 
– mondta Kádár Tamás.

Le is kellett állniuk egy időre, most ezt a lemaradást kell behozniuk.

Ezt nem lehet összehasonlítani például a német fesztiválokkal, ahol csak unalmas helyi arcok vannak. Itt meg csak sétálsz az utcán, odajönnek hozzád, megdicsérik a ruhádat


–  örvendezett egy másik fesztiválozó, Marlen.

Már szerdán hatalmas sorok állat az Óbudai-sziget előtt – ilyen testközelből a 2023-as beköltözés a Sziget Fesztiválon
Marlen és barátai idén unikornisban buliznak majd.


Rögtön a sátorverés után előkerültek az első partykellékek is. Marlen és barátai idén unikornisban buliznak majd Billie Eilishra, az Imagine Dragonsra vagy éppen a sokadszorra visszatérő francia lemezlovasra, David Guettára.

#Fókusz#Videó#Kultúra#sziget fesztivál#sziget#sziget fesztivál 2023#fesztivál#koncertek#első nap

Címlapról ajánljuk