Fókusz

„Nagy a kár” – Oszvald Marika gödöllői otthonát is megtépázta a vihar

Lukács GabriellaLukács Gabriella

2023. augusztus 7. 19:55

A hétvégi vihar Oszvald Marika gödöllői otthonát sem kímélte, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas művésznő vasárnap szembesült a kárral, amit az időjárás okozott.

Viharos hétvégén vagyunk túl, a tomboló időjárás lényegében az egész országot megtépázta. Több várost és települést öntött el teljesen a víz, máshol jégeső esett, míg az ország nagy részén a kidőlt fák okoztak gondot.

A katasztrófavédelemnek kétezer helyen kellett segítenie az ország teljes területén.

A vihar Oszvald Marika gödöllői otthonát sem kímélte, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas művésznő vasárnap szembesült a kárral, amit az időjárás okozott.

Éjszaka alig bírtam aludni, mert azon járt az eszem, hogy a kidőlt kerítést majd hogy kell visszarakni, meg majd hogy jönnek az emberek, meg a többi fát is hogy vágják ki?

– osztotta meg Oszvald Marika a Fókusszal.

Amikor az ítéletidő lecsapott, Fertőrákoson volt a színházzal. Szomszédasszonyától hallotta, hogy „keresztbe esik az eső, és őrületes orkán van”.

Hajnali négykor értem haza, akkor nem is néztem körül igazából. Másnap szembesültem azzal, hogy beázott a ház, mert ilyen könnyűszerkezetes, akkor a medencém mellett van egy  kis erdő, ott az akácfa teljesen kidőlt, és egy másik fa tartotta meg, tehát félő volt, hogy rádől a medencére, és akkor ott agyoncsapja a tetejét

– részletezte a művésznő.

„Másnap sikerült szereznem egy favágót, aki megszabadított ettől a veszélyes faágtól. Nem volt áram, mert rádőlt egy villanyoszlopra egy nagy fa, akkor azt még eltávolították, és kijöttek, megcsinálták. De van biztosításom hálistennek, igaz, még nem sikerült beszélnünk, azt mondták, hogy csütörtökön telefonáljak, majd megpróbálom valahogy utolérni őket.”

Szóval nagy a kár, de meg kell hogy mondjam, ez is az élet velejárója. Most ebbe nem fogok belerokkanni, majd szépen lassan meg lesz csinálva

– fogalmazott.

Oszvald Marika otthonát egy éve látogattuk meg először, a gödöllői háza akkor még csak nyaraló volt, ma már ott él.

 

#Fókusz#Videó#Belföld#Időjárás#viharkár#vihar#ítéletidő#oszvald marika#gödöllő

Címlapról ajánljuk