Fókusz

Ezen múlhat, hány évre ítélik az angyalföldi gyilkosság gyanúsítottját – T. Róbert ügyvédje nyilatkozik az ügyről a Fókusznak

Kecsmár AlexandraKecsmár Alexandra

2023. július 20. 20:06

T. Róbert többször véget akart vetni az életének, és búcsúlevelet is írt, amiben kifejtette, hogy megbánta szörnyű tettét – mondta a fókusznak a 13. kerületben barátnőjét meggyilkoló férfi ügyvédje. Dr. Somos Zoltán szerint a férfi meglehetősen rossz pszichés állapotban van, de választékosan beszél és kulturált ember benyomását kelti. Az is kiderült, hogy miután megölte a barátnőjét, bejelentést tett a tragédiáról a 112-n és megjelölte a helyszínt is. A kihallgatáson azt mondta, ő akart szakítani aznap Petrával. A rendőrség most a férfi volt barátnőit, ismerőseit is meghallgatja.

Hagyott egy búcsúlevelet a lakásban, amiben leírta, hogy nem is tudja, miért követte el, borzasztóan szereti a lányt, nagyon megbánta a cselekmény elkövetését, és véget fog vetni az életének

– ezt mondta az angyalföldi gyilkosság gyanúsítottjának ügyvédje.

T. Róbert a bujkálása során többször is kisétált az északi összekötő hídra, az életének azonban nem vetett véget. Ügyvédje, Dr. Somos Zoltán a kihallgatáson találkozott védencével először, aki akkor már több napja nem evett, zilált állapotban volt. 

Kulturált ember benyomását keltette. Választékosan beszélt, a külseje a néhány napos bujkálás következtében megviselt volt, és úgy ítéltem meg, hogy pszichésen meglehetősen rossz állapotban van. De értelmes ember benyomását keltette, és ez a vallomásában is tükröződött, hiszen világosan fogalmazott és beismerte a bűncselekmény elkövetését 

– mondta az ügyvéd.


T. Róbertet emberölés gyanújával körözték, miután a barátnőjét, Petrát, június 13-án késő este holtan találták meg a férfi 13. kerületi, Véső utcai lakásában. A rendőrök a bejelentést követően hat percen belül a helyszínre érkeztek. 

A férfi a kihallgatása során elmondta, miután megverte, megszúrta barátnőjét, aki belehalt a sérülésbe. 

Információnk szerint  a Római parton egy romos épületben bujkált napokig az elkövető. Azt mondják, a férfi jól ismerte a környéket, ezért jöhetett ide. A közeli étterem dolgozói interjút nem akartak adni, de kamerán kívül annyit elmondtak, az elfogás napján több egyenruhás és civil rendőrt is láttak a környéken. 

Sajtóhírek szerint T. Róbert nem adott kellő szabadságot barátnőjének, a kihallgatása során azt mondta, a tragédia estéjén ő akart szakítani Petrával. Hogy tényleg betegesen féltékeny volt-e a férfi, arról a szemtanúk meghallgatása után dönt a bíróság. 

Meghallgatnak olyan ismerősöket, barátokat, adott esetben volt barátnőt, aki információval tud szolgálni arról, hogy a védencemnek milyen volt a személyisége, mit lehet róla tudni, milyen jellemű ember volt. Azért nagyon fontos, hogy miért és hogyan követte el az emberölést, mert jelen pillanatban ez alapesetben egy 5-től 15 évig terjedő emberölés, ebben nyomoz a hatóság. Ugyanakkor, ha bármilyen minősítő körülményt megállapítanak az ügyben, akkor ez akár 10-től 20 évig vagy életfogytiglan szabadságvesztéssel büntetendő is lehet 

– mondta Somos Zoltán.

Ilyen lehet a különös kegyetlenséggel vagy akár az aljas indokkal történő elkövetés, amibe féltékenységből elkövetett emberölés és a bosszú is beletartozik. Az ügyészség szerint kizárólag a legsúlyosabb intézkedés jöhet szóba a férfival kapcsolatban. 


T. Róbert jelenleg is őrizetben van. Pénteken, a törvényben biztosított hetvenkét órás bűnügyi őrizete azonban lejár, így a férfi pénteken bíróság elé áll, ahol elrendelhetik a harminc napos letartóztatását és az igazságügyi elmeorvosi megfigyelést is.

#Fókusz#Videó#bűnügy#Baleset-bűnügy#rtl#angyalföldi gyilkosság#ügyvéd

Címlapról ajánljuk