Fókusz

„Láttam a zuhanást és tudtam, hogy baj van” – visszatért a halálgömbbe a két hónapja kizuhant motoros

Hubai AntalHubai Antal

2023. július 14. 20:42

Két hónappal a balesete után ismét a halálgömbbe készül a brazil motoros. Nem véletlen hívják halálgömbnek, hiszen egyetlen rossz mozdulat is drámai következményekkel járhat. A motorosok akár hatvan kilométerperórás sebességgel is száguldoznak benne. Ennek ellenére a Fókusz operatőre beállt a gömbbe, hogy megmutassa, hogy ez nem trükk és nem is szemfényvesztés, hanem a valóság.

Sokan felsikítottak, amikor a brazil motoros kaszkadőr, Alice május közepén kizuhant kétkerekűjével a halálgömbből a Magyar Nemzeti Cirkusz szolnoki előadásán. A 25 éves lány közel két métert zuhant a porondra. 


Alice-t azonnal kórházban szállították, ahol kiderült, hogy eltört a medencecsontja ezért meg kellett műteni, hogy csavarokkal rögzítsék a törést. Párja az egész balesetet a gömbben motorozva nézte végig.

Láttam a zuhanást és tudtam, hogy baj van, de muszáj volt megnyugtatnom magam, egészen addig amíg vissza nem zárult a halálgömb és befejeztük a produkciót. Utána azonnal odarohantam hozzá, hogy megnézzen rendben van-e 

– mesélte a férfi.

A 25 éves motoros 9 napot töltött kórházban. Amikor kiengedték, egyből visszatért a cirkuszba. Rögtön motorra akart ülni, azonban a párja, az orvosok és a csapattársak pihenésre kötelezték. 

Az orvosok azt mondták, hogy rengeteg kell sétálnom a felépüléshez. Úgyhogy sétáltam, sétáltam és egyre erősebbnek éreztem magam 

– mesélte Alice, aki péntek este tért vissza gömbbe.

Két hónappal súlyos balesete után ismét visszatér a halálgömbbe a megsérült motoros
Alice két hónappal súlyos balesete után tér vissza a halálgömbbe.

Két hónap telt a súlyos baleset óta, Alice az elmúlt hetekben egyre többet gyakorolt a motorjával, az öt brazil motoros ugyanis minden nap közel két órát edz a fémgömbben. 

A Fókusz operatőre, Sinka Benedek merész tettre vállalkozott – kamerájával a halálgömb belsejébe állt és úgy forgatott az egyik motorossal, hogy ő közben 60 kilométerperórával száguldozott körülötte. 

A világon mindössze négy olyan motorosnő van, aki bemerészkedik kétkerekűvel a halálgömbbe. Bár a 25 éves lányt péntek estétől ismét lehet látni a cirkusz porondján, biztonsági okokból a halálgömbben csak akkor motorozik majd, ha nincs nyitott állapotban.

#Fókusz#Videó#halálgömb#motoros#baleset#rtl

Címlapról ajánljuk